23948sdkhjf

Koldings største skole har entreprenører på blokken til tiltrængt udvidelse

Plads er en mangelvare på Kolding største skole, Lyshøjskolen, som er vokset til omkring 1000 elever de seneste år. Men der lys forude. Kolding byråd afsatte sidste år et tocifret millionbeløb til en udvidelse, og nu er processen nået så langt, at der netop er prækvalificeret tre totalentreprisehold til projektet. 

Der er tale om hold med henholdvis totalentreprenør Hansson & Knudsen, arkitekterne Friis & Moltke samt Niras som ingeniør, totalentreprenør KG Hansen & Sønner med Pluskontoret Arkitekter og ingeniørerne D.A.I., mens sidste hold tæller totalentreprenør Ommen, Rum som arkitekter og ISC Rådgivende Ingeniører på ingeniørdelen. 

Vinderen forventes at kunne offentliggøres første fredag i september, og hvis den nuværende planen holder kan første skadestik afholdes om et år, den 21. marts 2022. Det oplyser Kenneth Juhl Rammekjær, projektleder ved Kolding Kommune til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Målsætning for udvidelsen af Lyshøjskolen:

  • Skolen går fra at være 4. sporet til 5. sporet
  • Skolen skal fysisk inddeles sådan at indskolingen (skole og sfo), mellemtrin og udskoling er placeret hver for sig.
  • Eksisterende faglokaler skal enten flyttes eller opdateres.
  • Hele skolen skal summe af liv, leg og læring - hjertet for skolen vil blive læringscenteret
  • Plads til eksperimenterende læring inde og ude, samt kodede områder, som understøtter den undervisning, som der skal foregå.

Skolen skal udvides fra fire til fem spor på alle klassetrin. Skolen er i dag fordelt på to adresser med indskolingen og mellemtrinnet på den oprindelige skole på Lyshøj Allé 1, som er opført i 1969 og løbende er blevet ombygget og udvidet. Udskolingen er placeret ikke langt der fra på Agerøvej 4 i en nyere skole, som blev indviet i 2006. 

Udvidelsen på Lyshøj Allé forventes primært at være ombygning af eksisterende arealer samt en mindre del tilbygning, mens udvidelsen på Agerøvej primært forventes at være en tilbygning på cirka 750 kvm. 

Totalentreprisesummen ventes at lande omkring 27,5 mio. kr. eksklusive moms.

  Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157