23948sdkhjf

Licitationen mener: Lad os tage den digitale førertrøje

Allerede før coronakrisen var Danmark et af verdens mest digitaliserede lande, hvor det til mange dagligdags opgaver næsten er påkrævet, at du har en computer eller en smartphone.

Coronakrisen har om noget sat den digitale dagsorden endnu mere på spidsen. Virtuelle møder på Zoom eller Teams er blevet en fast del af hverdagen på danske arbejdspladser, og privat mødes folk på de digitale platforme frem for det fysiske fremmøde.

Nu lancerer regeringen så et særligt digitaliseringspartnerskab med repræsentanter fra dansk erhvervsliv, arbejdsmarkedets parter og førende eksperter, som skal udvikle ideer til en samlet digitaliseringsstrategi, som regeringen forventer at præsentere sidst på året.

Det er vigtigt, at danske virksomheder er med i frontlinjen, når det gælder øget digitalisering. For noget tyder på, at de virksomheder, som er mest digitale, har klaret sig bedst igennem coronakrisen.

Det momentum skal dansk erhvervsliv selvfølgelig udnytte. Derfor er det godt, at regeringen smeder, mens jernet er varmt, og der forhåbentlig bliver landet en digitaliseringsstrategi, der samler både virksomheder og arbejdstagere.

For det er ikke kun virksomhedernes projekt. De ansatte skal jo også være med på den digitale dagsorden, så danske virksomheder kan klare sig i konkurrencen.

Uden dem bliver øget digitalisering aldrig det fælles projekt, som giver Danmark den digitale førertrøje.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14