23948sdkhjf

Endnu et boligkompleks fra Vestkysten til Værløse

Endnu et boligprojekt er på vej på den tidligere Flyvestation Værløses 500 hektar store arealer. 

Denne gang gælder det projektet Bringegårdene, 42 huse i et og to plan, som Reka Group sammen med investeringsgruppen West-Coast Real Estate III og KPC står bag. Det oplyser Reka, der allerede er aktiv i området, i en pressemeddelelse. 

– Vi er fuld gang med at opføre Officershusene på flyvestationen (37 huse, red,), og dem er der stor efterspørgsel efter. Derfor sætter vi allerede nu første etape til salg af 42 huse mere i kvarteret Bringegårdene, siger Jesper Kristensen, adm. direktør for Reka Group. 

Dobbelthusene er tegnet af arkitektfirmaet Tredje Natur, som også har udarbejdet helhedsplanen for området.

Bygges i et ottetal

Bringegårdenes dobbelthuse bliver i et og to plan, får tre til fire værelser og mellem 112 til 138 kvm i det, der betegnes som et lyst og nordisk design. Alle husene åbner sig op ud mod naturen og har store vinduespartier.  

Bringegårdene – hvor kommer navnet fra?

Ifølge Furesø Museer lå der i den vestlige del af Væreløse sogn landsbyen Bringe med gårdene Bellemosegård, Bringegård og Hjørnegård, en købmand og nogle beboelseshuse. 

Da tyskerne under 2. verdenskrig besatte flyvepladsen, blev alle beboerne i Bringe – undtaget én – købt ud og næsten hele den gamle landsby blev revet ned for at bygge hangarer. Den eneste gård, der er tilbage, er Bellemosegård, som er sat i stad.

Husene i Bringegårdene bliver bygget i et ottetal med egne haver og gårdrum i midten. På fællesarealerne bliver der plantet mange frugttræer og anlagt terrasser med borde og bænke, så både børn og voksne kan være sammen om aktiviteter. 

Omkring de nye huse bliver der bilfrit område, så ingen behøver være bekymrede for at lade børnene færdes alene. Bilerne i området kommer til at parkere på tre parkeringsområder. Husene kommer til at ligge helt tæt på områdets børnehave, og områdets børn kan frit bruge børnehavens naturlegeplads. 

Huse fra Vestkysten til Værløse

Husene bliver opført af Danhaus fra Esbjerg, som har specialiseret sig i byggeri af især rækkehuse og dobbelthuse med fokus på lavenergi og miljø. De kommende beboere kan sætte et personligt præg på deres bolig. 

– Hvis en familie køber et hus, mens det er på tegnebrættet, kan man selv være med til at vælge materialer ud fra et stort udvalg. Eksempelvis kan køberne få indflydelse på køkken, gulvbelægning, farver og terrasser, forklarer Johannes Schmith, adm. direktør i Danhaus, i pressemeddelelsen. 

Sammen med Reka Group har husbyggeren udviklet, bygget og solgt mere end 420 huse efter samme koncept som Bringegårdene. På Flyvestation Værløse drejer det sig eksempelvis om Officershusene.

En konkret tidsplan er ikke meldt ud, men der bliver bygget et prøvehus, som står klar til sommerferien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.219