23948sdkhjf

Byggecenterkæde bygger stor trælast i Nuuk

Stark opfører ny trælast i Nuuk, der bliver dobbelt så stor som den nuværende forretning

Dobbelt så stor bygning med drive-in hal, meget større butik, alle byggematerialer under tag og bedre faciliteter for både kunder og medarbejdere: Det bliver nogle af fordelene ved en ny, moderne trælast, som byggecenterkæden Stark er begyndt at opføre i Nuuk.

- Det er et projekt, der viser vores tro på fremtiden i Grønland. I disse år bliver der investeret og bygget massivt i Nuuk og andre områder af Grønland. Derfor investerer vi nu selv i et marked, som vi ser et fortsat og stort vækstpotentiale i, og hvor Nuuk bliver omdrejningspunktet for vores aktiviteter i Grønland, siger adm. direktør i STARK Danmark Britta Korre Stenholt.

 Alle materialer under tag

Den nye trælast får et bruttoareal på mere end 5.500 kvm, inklusive en 1. sal med udstillinger og kontorfaciliteter. En af de helt store forbedringer i forhold til Starks nuværende trælast i Nuuk er, at alle materialer kommer under tag. Med det arktiske klima i Grønland, er det en stor fordel; både for kunderne, der fremover også kan hente varer i en drive-in, og for medarbejderne, der kan arbejde indendørs. Med de nye rammer kanStark Nuuk også lagerføre og udstille nogle af de bedste mærker og produkter til byggeriet, der kan inspirere til store og små byggeprojekter.

- Vi får i det hele taget mere lagerplads. Det er en klar gevinst, fordi det i sagens natur tager tid at få varer sejlet til Grønland. Med mere lagerplads får vi kortere leveringstid og øget tilgængelighed på et bredt udvalg af varer og byggematerialer lokalt i Nuuk, men det bliver også muligt i større omfang end i dag, at levere varer ud på kysten til både kunder og de øvrige fem forretninger i Grønland, siger direktør for Stark i Grønland Poul Erik Nørnberg.

Han glæder sig også til at til den markante vækst, som området oplever.

- Aktiviteten i Grønland er høj. Ikke mindst i Nuuk, hvor der bliver bygget rigtigt mange nye boliger. Den høje aktivitet ser vi fortsætte – efter corona forventes eksempelvis et øget behov for faciliteter til bl.a. turister. Vi har stor tiltro til den fremtidige vækst i Grønland, som vi nu gør os klar til med den nye og større trælast, forklarer Poul Erik Nørnberg.

 Effektiv logistik er afgørende

Der skal dog mere til at skabe succes i Grønland end en ny, stor og flot forretning. Grønland er et enormt område med store afstande, og derfor går vejen mod succes bogstaveligt talt via effektiv logistik. Her er større lagerfaciliteter et klart plus, og derudover har Stark specialiseret sig i at optimere fragten for kunderne og leverandørerne med pakning af containere, hvor plads og vægt er nøje afstemt.

- Det handler om at gøre det let at handle og fjerne alle de sten, der kan være på vejen for vores kunder i Grønland, forklarer Poul Erik Nørnberg.

Han er også glad for at kunne sende et signal om, at Stark har forpligtiget sig til at være stærkt til stede i Grønland.

 - At vi bygger en ny forretning i Nuuk viser, at vi gerne investerer og engagerer os i Grønland. I det hele taget er det vigtigt for os at tage aktivt del i lokalsamfundet. Det gør vi bl.a. som medlem i CSR Greenland og deltagelse i den årlige affaldsindsamling, Saligaatsoq. Vi støtter lokalsamfundet gennem donationer og sponsorater med fokus på udsatte børn og unge, ansætter mange elever i vores forretninger og har også folk i jobprøvning. På den måde ønsker Stark at bidrage til den gode udvikling og vækst i både Nuuk og resten af Grønland, siger Poul Erik Nørnberg.

 Stark har været til stede i Grønland siden 1983 og har forretninger i Nuuk, Aasiaat, Ilulissat, Qaqortoq, Sisimiut og Tasiilaq. Det nye byggecenter i Nuuk åbner i løbet af sommeren 2022. Byggeriet opføres af Permagreen Grønland A/S, der har mange års erfaring med at bygge i Grønland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171