23948sdkhjf

215 lejere taber stor retssag mod Frederiksberg Boligfond

215 lejere taber mandag en stort anlagt retssag mod Frederiksberg Boligfond. De har ikke forkøbsret til at købe godt 300 lejligheder til en meget lav pris, som følger af et gammelt skøde.

Afgørelsen er truffet af Retten på Frederiksberg.

Såfremt lejerne havde fået medhold og havde kunnet købe lejlighederne for godt 2,9 mio. kr., ville boligfonden formentlig være tvunget ud i en konkurs.

Nu skal dialogen genoprettes, lyder det fra fondens formand, Flemming Brank, i en pressemeddelelse.

- Vi er glade for at få en dom i sagen. Men vi ved også, at de af vores lejere, som er en del af sagen, ser anderledes på det. De seneste år har trukket veksler på både beboere og på fondens bestyrelse, udtaler han.

Sagen er opstået, fordi boligfonden besluttede at sælge to ejendomme - Den Sønderjyske By og Svalegården - til kapitalfonden Blackstone.

Men udsigten til den amerikanske kapitalfonds indtog og risikoen for huslejestigninger fik en del beboere op på barrikaderne.

Undervejs i processen fandt de et skøde fra 1932. Ifølge det havde kommunen forkøbsret ved et eventuelt salg. Og hvis kommunen ikke ville benytte sig af muligheden, skulle den gives videre til en forening af lejere.

Den tvivl, som skødet rejste, og beboernes beslutning om at stævne boligfonden fik i efteråret Blackstone til at trække sig fra handlen.

Som led i salgsprocessen fraskrev Frederiksberg Kommune sig forkøbsretten og fik til gengæld anvisningsret til en del af boligerne.

I dommen hedder det, at kommunen var berettiget til at indgå en ny aftale med boligfonden. Da kommunen fraskrev sig forkøbsretten, bortfald også lejernes ret til at købe. Desuden var lejerne ikke part i den oprindelige aftale.

Lejerne har ikke godtgjort, at lejerne med bestemmelsen i skødet fra 1932 opnåede en selvstændig ret til at købe ejendommene, lyder konklusionen fra de tre dommere i byretten.

Som nævnt mente lejerne, at de havde ret til at købe i alt 303 lejligheder for lidt under 3 mio. kr. De var vurderet til at være mere end en halv mia. kr. værd.

Boligfondens økonomi er hårdt belastet af nogle såkaldte swapaftaler, som blev indgået fra 2008 til 2011. Derfor planlagde man salget.

I mandagens pressemeddelelse udtrykker fonden håb om "ro til at drøfte forskellige muligheder for at sikre fonden en god økonomi fremover".

/ritzau/

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156