23948sdkhjf

350 boliger og 1.000 bådpladsen - Nu får Kolding sin Marina-bydel

Et stort flertal af politikerne i Kolding Byråd sagte tirsdag aften ja til den bæredygtig bydel Marina City med cirka 350 boliger. Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse. 

Hermed er planer for området, som også skal have en moderne lystbådehavn med plads til 1.000 både, fritidsfaciliteter, liberale erhverv, havnepromenade og en ny strandpark kommet et stort skridt nærmere. Målet er, at den nye lystbådehavn samt de første byggerier kan tages i brug i 2023. 

Sejlerne, bestyrelserne i lystbådehavnen, Kolding Havn samt Kolding Kommune har i fællesskab udarbejdet oplægget, som både giver bådejere optimale betingelser og rummer en række attraktive boliger ved vandet. Boligbyggeriet skal være med til at finansiere den nye marina i samarbejde med Kolding Lystbådehavn. 

Færre boliger efter indsigelser

Plangrundlaget er løbende blevet tilpasset og justeret efter de mange input, som borgere, naboer, virksomheder, organisation, myndigheder med flere er kommet med gennem en lang proces med høringer og andre former for inddragelse. 

Blandt de væsentligste ændringer af de seneste planer kan nævnes, at projektet kommer til at rumme færre boliger end først planlagt. Bygningerne ud mod vandet reduceres i højden, og der opføres slet ikke boliger på nyindvundet land. 

Genplaceringen (klapning) af det udgravede fjordbundsmateriale kommer efter forslag fra blandt andet sportsfiskerne kun til at ske i vintermånederne, blandt andet af hensyn til ørreder i fjorden og åerne. Der indarbejdes endvidere flere naturforbedringsprojekter så som etablering af kunstige rev under ydermolen, snorkelrev i yderfjorden og plantning af ålegræs i fjorden. 

Kolding Kommune afventer nu den sidste dialog med de statslige myndigheder, der begge har været en del af høringerne og plangrundlaget. Den nye lystbådehavn samt de første byggerier ventes at kunne tages i brug i 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125