23948sdkhjf

Disse fem kæmper om tjans på 205 millioners svømmecenter

Næste brik er ved at falde på plads til det puslespil, som skal blive til Silkeborgs nye svømmecenter på Søholt. 12 bud er reduceret til fem hold, som nu er blevet prækvalificeret til rollen som totalrådgiver på det 205 mio. kr. store projekt. Det skriver MJA.dk

Rådgiverholdene skal give bud på et svømmecenter, som først og fremmest er målrettet tre grupper: 

De fem er i spil

- Cowi og Arkitema

- Hundsbæk & Henriksen, Gpp Arkitekter og Laban Arkitekter

- Niras og 3XN Architects

- Rambøll, Creo Arkitekter og Skala Arkitekter

- Sweco (Årstiderne Arkitekter)

– For det første skal der være faciliteter for alle dem, der dyrker sport i vandet. Så skal der også være faciliteter for » familien Silkeborg « i form af et badeland, hvor det er sjovt og hyggeligt at opholde sig og gerne med wellnessfaciliteter, fortæller Leif Larsen, der er formand for Fonden Silkeborg Svømmecenters bestyrelse til MJA.dk, og føjer faciliteter til genoptræning som det tredje punkt på rådgiverne tjekliste. 

Frem til starten af marts skal rådgiverholdene udarbejde skitser til svømmecentret på Søholt – fristen er den 2. marts. 

Måneden efter er det planen, at Fonden Silkeborg Svømmecenter vil vælge en totalrådgiver, fortæller Leif Larsen. 

Om byggeriet kommer i udbud som fag-, stor- eller hovedentreprise står stadig hen i det uvisse. Første spadestik bliver dog efter alt at dømme taget i første halvdel af 2022. 

Rammen om økonomien i svømmeprojektet faldt på plads i juni sidste år, da Silkeborg byråd godkendt et anlægstilskud på 50 mio. kr. til ”Silkeborg Svømmecenter”, og samtidig garanterede for et lån på op til 155 mio. kr. til den selvejende institution, som står for at opføre og drive det nye svømmecenter. 

Område til alle og de få

Silkeborg Svømmecenter skal opføres på en 8.000 kvm. stor grund ved bueskydningsbanen Søholt i det nordlige Silkeborg, øst for håndboldarena Jysk Arena og fodboldstation Jysk Park.  

Svømmecentret er således ét element i Silkeborg Kommunes planer om at gøre Søholt til et sports- og fritidsområde med grønne områder til alle og højt specialiserede faciliteter til sportsudøvere. 

Til at bistå i udviklingsprocessen omkring svømmecentret er hyret bygherrerådgiver DK-2, som også var bygherrerådgiver på stadionet Jysk Park, der også er beliggende på Søholt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219