23948sdkhjf

Brøndbys største byudviklingsprojekt til dato vælger rådgiver

Byudviklingsfirmaet Grandville – indtil november sidste år CFBO – og Brøndby Kommune har netop indgået aftale om rådgivning og facilitering af et parallelopdrag om fremtidens Brøndby Strand. 

Det oplyser Brøndby Kommune i en pressemeddelelse. 

Fremtidsplanerne for Brøndby Strand, en bydel med cirka 14.000 beboere, fik blev for alvor til virkelighed, da kommunalbestyrelsen i efteråret 2020 blandt andet godkendte en endelig tids- og procesplan for projektet, og allerede nu er næste vigtige skridt så taget. 

Kort om Grandville

Byplantegnestuen Grandville rådgiver kommuner, private bygherrer, boligselskaber, fonde og pensionskasser om byudvikling. Det være sig om fysisk planlægning, byanalyser og strategier, forundersøgelser, udbuds- og konkurrencerådgivning, kommune- og lokalplaner, proces, involvering og kommunikation.

Blandt større opgaver kan nævnes den strategiske byudviklingsplan og udformningen af Fremtidens Nivå Bymidte, som Grandville - dengang CFBO - vandt i 2019 som del af et rådgiverhold med Adept og Everyday Studio

Firmaet blev startet under navnet CFBO i Aarhus i foråret 2016 af Rasmus Cassøe Peter Frost-Møller og Inger Haarup Borchmann.

I starten af 2019 udvidede firmaet med et kontor i København. Samtidig blev Svend Erik Rolandsen ny partner og chef for den københavnske afdeling.

En oversigt viser 22 medarbejdere.

I parallelopdraget, Grandville og kommunikationsrådgiver Eva Ørum skal udvikle, får et antal tværfaglige rådgiverhold til opgave at give deres bud på en udviklingsplan, og med at få kommunikeret til de mange parter, projektet vil få betydning for. 

– Vi har gentagne gange erfaret, at det er via møder og i dialogen mellem de mange involverede, at beslutninger modnes bedst. Det tager sin tid at skabe et fælles grundlag og ejerskab til udviklingen i så sammensat en bydel som Brøndby Strand, siger Rasmus Cassøe, der er byudvikler og partner i Grandville, i pressemeddelelsen. 

Det forventes, at programmet for parallelopdraget er klar i sensommeren 2021, og at parallelopdraget afvikles inden sommeren 2022. 

Fakta: Brøndby Strand 

  • Brøndby Strand forbindes ofte med Brøndby Strand Parkerne, der er et større alment boligområde, der blev opført i starten af 1970´erne. 
  • Hele Brøndby Strand Bydel omfatter et samlet areal på cirka 489 hektar, hvoraf 137 hektar er grønne områder, her findes cirka 5.500 boliger, der huser ca. 14.000 beboere, hvilket udgør 40 pct. af Brøndby Kommunes befolkning. 
  • De almene boligorganisationer, der til sammen ejer Brøndby Strand Parkerne, har allerede vedtaget en plan for en omfattende grøn renovering af de næsten 2700 boliger. Det har vist sig, at fem af de i alt 12 ikoniske højhuse indeholder PCB i et sådan omfang, at organisationerne besluttede at nedrive dem. Nedrivningen begynder i foråret 2021 og løber over et par år, mens de syv resterende højhuse bevares. 
  • Brøndby Kommunes storstilede plan for hele bydelen vil tage højde for det forarbejde og de planer, der allerede er lagt for blandt andet renoveringen af de almene boliger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187