23948sdkhjf

Dinesen-direktør giver stafetten videre

Siden 1989 har Thomas Dinesen stået i spidsen for familievirksomheden Dinesen Floors, men ved årsskiftet gav han stafetten videre. Ved roret står nu Dennis Stokholm, der kom til virksomheden i 2011, og dermed er der ikke alene sat punktum for et generationsskifte, der har været længe undervejs, men også for tiden som ejerledet virksomhed.

– Direktørskiftet har været planlagt i over fire år, og de sidste godt to år har vi sammen med Dennis arbejdet med forberedelsen, så han nu er 100 procent klar, skriver Thomas Dinesen i en mail til Wood Supply.

Dinesen, der i 1989 blev grundlagt som Jels Savværk, er i årene under Thomas Dinesen vokset markant. Da han overtog virksomheden efter sin far, talte staben omkring syv ansatte, mens der i dag er omtrent 100 mand beskæftiget på det sønderjyske savværk. Også på eksporten har fjerde generation sat ind, og virksomheden henter i dag mere end 75 pct. af sin omsætning uden for landets grænser.

I de senere år er der desuden blevet arbejdet på at forberede generationsskiftet.   

– Dinesen er jo med en 122-årig historie indbegrebet af en familievirksomhed, og vi har for nogle år siden lavet det ejermæssige generationsskifte med vores 3 børn. Ligeledes har vi også inden for de senere år fået en meget dygtig bestyrelse, der forstår at balancere familieværdierne med en målrettet strategi, skriver Thomas Dinesen.

Ikke færdig med virksomheden

Den nu tidligere direktør understreger, at familien langt fra er færdig med familievirksomheden.

– I familien ønsker vi fremover ikke at være en del af den daglige drift, men vil koncentrere os om den langsigtede udvikling af Dinesen. Vores arbejde kommer til at understøtte det stærke brand, men på en måde, hvor vi giver arbejdsro til Dennis og hans team, lyder det.

Og det er ikke noget tilfælde, at det lige præcis er blevet Dennis Stokholm, der er udnævnt til efterfølger.

– Dennis er et helt oplagt valg for både familien og bestyrelsen. Han har været i Dinesen i 10 år og har meget stor indsigt. Han forstår værdierne, og han lever dem, og det er helt afgørende. Desuden har Dennis et ualmindelig godt hoved, han er meget vellidt, og har evnen til både at tænke strategisk, være operationel, og kan gå helt ned i detaljen, forklarer Thomas Dinesen og understreger, at han ikke har planer om at blande sig utidigt i sin arvtagers gøren og laden.

– Han har vores helt store tillid, og derfor er det nemt for os at give ham al den plads han har behov for, slår han fast.

Dinesen kom ud af regnskabsåret 2019/20 med en bruttofortjeneste på 64 mio. kr. og et underskud før på godt 8 mio. kr. Det er virksomhedens første underskud i nyere tid. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141