23948sdkhjf

Lokalt firma bag 160.000 kvm logistikbyggeri ved Kolding

Næste år begynder byggeriet af Hub 65, et helt nyt transport- og logistikcenter ved afkørsel 65, Kolding Syd på motorvej E45. 

Bag det ambitiøse center står Stender Innovation, der netop har afsluttet handlen med Kolding Kommune, så firmaet kan bygge på de 295.000 kvm, som grunden spreder sig over. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

Hub65 kommer til at omfatte cirka 160.000 kvm lager og -logistikbygninger, med dertil hørende servicefaciliteter, lastbilparkering, restauranter, tankstation, ladestandere til el-biler, vaskehaller, overnatning for lastbilchauffører med videre. Der bliver også særlige forhold med sikker parkering og overnatning for lastbiler i en del af området. 

Stender Innovation er projektudvikler og har projektet sammen med en unavngiven dansk investor.

Stender - entreprise og udvikling

Stender er delt op i entreprise og projektudvikling. Firmaet udvikler og bygger inden for logistik, kontorer, domiciler, retail og boliger i hele landet.

De seneste år har Stender Innovation stået bag store transport- og logistikcentre i blandt andet Ishøj, Greve og Solrød

Stender beskæftiger cirka 25 personer, og hertil underleverandører og samarbejdspartnere.

Om kunder og forhold forklarer Carsten Stender, direktør i Stender: 

– Det kan være virksomheder med stort transportbehov, e-handel og andre. Derfor vil indretningen af de forskellige bygninger variere. Og efterhånden som reglerne for lastbilchaufførernes overnatning er ændret, kan vi også se et marked for nem og billig overnatning lige ved motorvejen. Når vi bygger i den størrelse, er der desuden flere restauranter, der gerne vil ind og ligge i så stort et center, siger Carsten Stender. 

Kolding største handel i mange år

For Kolding Kommune er salget af de 295.000 kvm jord til centret den største handel med erhvervsjord i mange år, fortæller Jørn Pedersen, borgmester i Kolding Kommune. 

Kommune har da også arbejdet med at gøre lokalplanen klar for området, så det store erhvervsområde kan indrettes. 

Det er planen, at Hub 65 åbner 2022. Det samlede antal arbejdspladser afhænger af hvilke varer bygningerne skal indeholde, men der er tale om 250 arbejdspladser og opefter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109