23948sdkhjf

Bjarke Ingels stopper som formand

Sikring af den fortsatte udvikling er blandt årsagerne til tronskiftet på bestyrelsesformandsposten i Bjarke Ingels Group, BIG.

Sådan lyder det i et mailsvar fra Bjarke Ingels på Arkbygs spørgsmål om skiftet.

Bjarke Ingels, stifter og kreativ direktør i arkitektvirksomheden, har selv siddet på topposten men er trådt tilbage og er nu næstformand. Skiftet er gennemført i juli men er først for nylig blevet offentliggjort på CVR.

Her fremgår det, at New York-baserede Christian Madsbjerg fremover er bestyrelsesformand.

Han har siddet i bestyrelsen i BIG siden stiftelsen i 2005 og kan desuden skrive bestyrelsesmedlem for blandt andre møbelproducenten Fritz Hansen, ledelseskonsulent, medstifter af rådgivningsfirmaet Red Associates, forfatter og professor på The New School i New York på CV’et.

Giver sparring
- Fra starten var min idé med BIG og bestyrelsen at skabe et professionelt drevet kreativt arkitektfirma, som kunne trække positivt på de forretningsmodeller, som man kan finde udenfor den traditionelle arkitektvirksomhed - herunder strategikonsulenter som Christian Madsbjergs fra Red Associates, men også teknologivirksomheder og innovationsinkubatorer som Sharhzad Rafatis og Henrik Werdelins respektive virksomheder, skriver Bjarke Ingels.

- Efter 15 år kan man konkludere, at det på mange måder er lykkedes, da vi i dag er over 500 ansatte på vores kontorer i København, London, Barcelona og New York. Det giver ledelsen og vores CEO, Sheela Søgaard, en del at se til, hvorfor jeg har valgt at lade Christian træde til som bestyrelsesformand med henblik på at give den sparring, de har brug for, til at sikre den kontinuerlige forretningsmæssige og professionelle udvikling af BIG, fortsætter han.

- Det frigiver til gengæld mig til at fokusere endnu skarpere på vores samarbejder med organisationer som Nasa, Google og Toyota og derved realisere vores vision og mission gennem den konkrete kunstneriske og tekniske udvikling af vores designpraksis, tilføjer han.

Ikke et kursskifte
I mailen fremhæves det, at der ikke er tale om et kursskifte:

- Dette skridt har altid været planen på sigt, og der er derfor ikke tale om et kursskifte i vores ledelse - tværtimod vil der være et endnu stærkere fokus på det, som er vores mål og mission: at give form til vores fælles fremtid, skriver Bjarke Ingels. ///

Læs mere: BIG vil bygge huse på månen

Artiklen er en del af temaet arkbyg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157