23948sdkhjf

Ikeas boligselskab klar med kubiksmarte boliger i Hillerød

De første spær er rejst på Ikano Boligs rækkehuse i Cirkelbuen i Ullerødbyen, så nu melder Ikeas boligselskab sig klar til rejsegilde for første etape af projektet. Det sker den 27. oktober for de første 22 af i alt 39 rækkehuse. De første 10 rækkehuse er allerede solgt, og de står klar til indflytning fra starten af det nye år. 

Det oplyser Ikano Bolig i en pressemeddelelse. 

HHM bygger rækkehusene og etageboligerne i totalentreprise. KHS Arkitekter er bygherrerådgiver på skitseoplæg, mens Sted er tilknyttet som landskabsarkitekt, har Ikano Bolig tidligere oplyst til Licitationen - Byggeriets Dagblad.  

Ikea-ejet

Ikano Bolig er en del af Ikano Gruppen, som er ejet af familien Kamprad, der også står bag Ikea. I Danmark tæller Ikano Gruppen også Ikano Bank.

Når boligprojektet er færdigt, vil der stå 39 rækkehuse, 84 lejligheder og 29 parcelhuse samt et bydelshus til glæde for hele området. 

– Det er spændende at se, hvordan byggeriet har udviklet sig siden vi satte det første spadestik i juni måned. Det er fantastisk at se de første huse skyde op, og jeg er spændt på at overvære projektets udvikling og se det nye områdes muligheder udfolde sig, siger Hillerøds borgmester, Kirsten Jensen, i pressemeddelelsen.

Kubiksmarte boliger i Cirkelbuen

Boligprojektet i Cirkelbuen i Ullerødbyen består af 39 rækkehuse i et og toplan på 90-132 kvm samt 84 lejligheder på 70-110 kvm. 

Boligerne indrettes i samarbejde med Ikea Taastrup med fokus på funktionalitet, så hver kubikmeter udnyttes og optimeres. 

Herudover er der udstykket 29 parcelhusgrunde fra 750-1.170 kvm. 

Møder før indflytning

Cirkelbuen er del af Ullerødbyen, en ny bydel i Hillerød, der fuldt udbygget skal rumme 1.500 nye boliger, et bycenter med blandt andet en dagligvarebutik og børneinstitutioner. 

Med bydelshuset Nærvær, som skal være samlingspunkt med plads til det sociale fællesskab, satser Ikano Bolig på at understøtte fællesskab i Ullerødbyen. 

Selskabet faciliterer desuden mødet mellem Cirkelbuens nye beboere før, under og efter byggeriet er færdigt for at skabe lokale relationer og et stærkt tilhørsforhold til området. På sigt skal Nærvær drives af frivillige med henblik på at understøtte det sociale liv i området.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.204