23948sdkhjf

Ny Østre Landsret rejser sig planmæssigt

Håndværkerne på landets byggepladser har skullet balancere mellem at overholde de sundhedsfaglige anbefalinger, som kom med coronaens indtog i foråret, og samtidig få byggeprojekterne til at skride frem.  Netop den øvelse er lykkedes i Københavns Nordhavn, hvor opførelsen af den nye Østre Landsret er i fuld gang og følger tidsplanen. 

I går rundede byggeriet – der er bestilt af Bygningsstyrelsen på vegne af Domsstolsstyrelsen – en vigtig milepæl: Rejsegildet. Det skriver OPP-leverandør og totalentreprenør A. Enggaard i en pressemeddelelse. 

– Alle involverede parter og især jer håndværkerne fortjener et stort skulderklap for, at projektet skrider planmæssigt frem. Særligt skal I roses for, at I siden foråret har formået at leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger ved at skabe nye løsninger og tilpasse arbejdsgange og samtidig sikre fremdrift i projektet, sagde afdelingschef Jens Skinnebach fra A. Enggaard blandt andet i sin tale.

OPP og DGNB 

Den nye Østre Landsret opføres som et Offentlig Privat Partnerskab (OPP), og som OPP-leverandør er A. Enggaard ansvarlig for både opførelsen af bygningen og den efterfølgende drift, vedligehold, rengøring med mere i en 20-årig periode.

Fakta: Ny Østre Landsret

Bestiller: Bygningsstyrelsen
Bruger: Domstolsstyrelsen
OPP-leverandør og totalentreprenør: A. Enggaard
Drift: Caverion
Rådgivere: Henning Larsen Architects og Norconsult
Areal: 20.000 kvm
I brug: Ultimo 2021

Henning Larsen Architects og Norconsult er med i projektet som tilknyttede rådgivere. 

A. Enggaard har beskæftiget sig med OPP i mere end 10 år. Senest har selskabet været OPP-leverandør på Udlændingestyrelsens nye bygning i Næstved, der blev afleveret tilbage i juni. 

Den nye Østre Landsret opføres på den 4.600 kvm store grund i Trælastholmen, som Bygningsstyrelsen købte af By & Havn tilbage i 2017. Bygningen bliver på i alt 20.000 kvm, der skal fordeles på retssale, administration, forhal, café og kantine. 

Dertil kommer, at bygningen arkitektonisk skal signalere troværdighed, imødekommenhed og tryghed, og at bygningen ligeledes skal bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standarden. Den nye Østre Landsret skal efterplanen stå klar til ibrugtagelse i slutningen af 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172