23948sdkhjf

A. Enggaard "projekterer på højtryk" i Aarhus’ Sydhavn

En markant beboer flytter ind i Sydhavnen i Aarhus, når den storstilede udvikling af det gamle havne- og industriområde tager fart med højhuse, hoteller og lokaler til kultur og socialt udsatte. 

VIA University College rykker mode- og livsstilsuddannelser med cirka 350 studerende fra Ceresbyen i Aarhus og de små to kilometer mod sydøst og til en kommende kreative klynge. 

A. Enggaard står bag byggeriet på Sydhavnen, hvor VIA lejer sig ind i to etager i en kommende bygning fra 2024. I stueetagen kommer værksteder og gallerier, herefter en etage med animationseksperter og så de to etager med cirka 1.200 kvm til VIAs studerende og uddannelser, fortæller salgs- og udviklingschef Peter Thorsgaard, A. Enggaard.

– Det bliver en del af hele det kreative miljø, der bliver etableret. De bliver genbo til Det Jyske Kunstakademi dernede, og Train (spillested, red.) kommer også derned, siger Peter Thorsgaard og uddyber, at A. Enggard har solgt lokaler til Det Jyske Kunstakademi, mens VIA og Train bliver lejere på Sydhavnen.

Hvem bygger hvad?

Team A. Enggaard A/S
A. Enggaards købsret i Zone B, den nordligste del af Sydhavns-områder,tæller 21.000 kvm kontor og 900 kvm retaurant/detail. 

I Zone C omfatter A. Enggaards mulighed 20.900 kvm kontor, 11.000 kvm til hotel samt 1.300 kvm til detail/restaurant og 6.800 kvm til kultur og offentlige formål.

A. Enggaard har Aart Architects, Labland Architects, Rum3 Studio, ATP Ejendomme og Schmidt Hammer Lassen med på holdet. 

PFA Ejendomme Lav A/S

De 10.000 kvm købsretter, som PFA Ejendomme Lav får i Zone D, områdets sydligste, fordelte sig i tilbuddet på 4.000 kvm kontor, 4.000 kvm hotel, 1.000 kvm detail og restaurant samt 1.000 kvm til kultur og offentlige funktion. 

PFA Ejendomme Lav har udarbejdet tilbuddet sammen med Kilden & Hindby, Leander Group og Briq

VIA har tradition for, at de kreative uddannelser bor dør om dør med den branche, de er en del af. For eksempel bor VIAs filmuddannelse MSP i Filmbyen i Aarhus, og i Viborg bor animationsskolen side om side med byens stærke inkubationsmiljø for animatorer.

Første spadestik næste forår

Entreprenør- og udviklingsfirmaet står for udvikling af 75.000 kvm i Sydhavnen i samarbejde med ATP Ejendomme, Schmidt Hammer Lassen, Aart Architects, Labland Architects og Rum3 Studio. Team A. Enggaard A/S og PFA Ejendomme Lav ApS vandt i januar 2019 købsretter i Sydhavnen og præsentere i januar i år deres planer for kvarteret.

Første spadestik bliver efter planen taget omkring marts næste år, og hele bydelen vil stå færdig i 2025.

For nu er man på vej med lokalplansmateriale, som forventes at blive behandlet i Aarhus byråd i løbet af oktober. Efter høring forventes det tilbage til videre byrådsbehandling i starten af det nye år, fortæller Peter Thorsgaard.

– Vi projekterer på højtryk på første bygning. Bygningen, hvor VIA flytter ind, kommer senere, siger han og tilføjer, at der pt sidder et helt team, som projekterer og planlægger. Arbejdet omfatter blandt andet tekniske undersøgelser, da en af de høje bygninger i Sydhavnskvarteret skal funderes på 60 meter dybe pæle. 

Udover en række andre aktører indenfor mode- og livsstilsfeltet, kommer bydelen til at huse organisationer, der arbejder med socialt udsatte. Der bliver opført to hoteller, en række restauranter og cafeer, flere bevægelses- og sundhedsfaciliteter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109