23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Ambitiøs plan fra DI rammer plet

Grøn omstilling og C02-reduktion på den ene side og velfærd og vækst på den anden side er ikke nødvendigvis hinandens modsætninger.

Det argumenterer DI for i organisationens spritnye 2030 plan, "Tilbage til Fremtiden", hvor det blandt andet slås fast, at "Vejen til et grønnere og mere velstående Danmark går gennem nye reformer og nye tiltag, der skærper danske virksomheders konkurrencekraft, løfter vores eksport og hjælper flere mennesker fra offentlig forsørgelse til et godt arbejdsliv."Det er spot on. For Danmark har ikke råd til de nødvendige investeringer i klimaet, digitalisering, forskning, uddannelse og infrastruktur samt stigende udgifter til ældre og børn, hvis ikke der samtidig gennemføres massive reformer, som blandt andet skaber flere arbejdspladser og effektiviserer opgaveløsningen i den offentlige sektor.

DI har derfor udarbejdet en plan, der skaber 110.000 private job, løfter dansk velstand med 100 mia. kr. og sikrer 70 pct. CO2-reduktion inden 2030.

Det er er voldsomt ambitiøst, men det er et fremragende eksempel på, at DI har fingeren på pulsen i forhold til at tænke grøn omstilling og CO2-reduktion samt vækst og velfærd ind i samme plan.

Det bør politikerne tage ved lære af. Ellers risikerer den grønne omstilling at blive et sort kapitel i videreudviklingen af det danske velfærdssamfund.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172