23948sdkhjf

Rådgivende ingeniør får arkitekt i spidsen

For første gang i virksomhedens knap 90-årige historie har Dominia Rådgivende Ingeniører hentet en adm. direktør på arkitektsiden.

Morten Stahlschmidt overtager efter Kjeld Christiansen, der efter 15 år på posten giver depechen videre.

Ansættelsen fortsætter ifølge virksomheden det generationsskifte, som blev indledt for et år siden med udnævnelsen af Andreas Borch-Hansen til direktør.

Morten Stahlschmidt har senest siddet på posten som adm. direktør i Kant Arkitekter fra 2016 og frem til marts i år, da Sweco købte virksomheden. Tidligere har han været adm. direktør i 3XN/GXN og før det tegnestuechef i Arkitema.

Han læste en årrække på DTU, inden han blev uddannet arkitekt og har derudover en executive MBA fra CBS og tog hul på sin nye stilling 1. september 2020.

- Det allerførste, jeg skal i gang med, er at finde ud af det, som er anderledes i en ingeniørvirksomhed i forhold til arkitektvirksomheder, siger Morten Stahlschmidt.

Her er den nye direktør

Morten Stahlschmidt var adm. direktør i Kant Arkitekter fra 2016 og frem til marts i år, da Sweco købte virksomheden. Tidligere har Morten Stahlschmidt været adm. direktør i 3XN/GXN og før det tegnestuechef i Arkitema.

Han har læst en årrække på DTU, inden han blev uddannet arkitekt og har herudover en executive MBA fra CBS.

Ham bekendt er det første gang i Danmark, at en arkitekt kommer i spidsen for en ingeniørvirksomhed trods konsolideringen de senere år i branchen.

- Jeg tror, det gør det nemmere for os at skabe stærke samarbejder mellem ingeniør- og arkitektvirksomheder. Jeg har et stærkt indblik i, hvad arkitekterne har brug for. Det tror jeg er en force for os, siger han til Arkbyg.

Hvordan arkitekter tænker
Også Andreas Borch-Hansen fremhæver stærkt samspil mellem fagdisciplinerne som en fordel ved at hive Morten Stahlschmidt ind som adm. direktør.

- Det giver os som selvstændig ingeniørvirksomhed et rigtig godt indblik i, hvordan arkitekter tænker og kan bidrage til en god proces hele vejen rundt, siger han.

Andreas Borch-Hansen oplyser, at parterne har kendt hinanden gennem længere tid. Første gang, de mødtes, var de på hver sin side i en konflikt.

- Jeg oplevede en fælles vilje til at imødekomme hinandens udfordringer og bidrage til løsninger - vi spillede hinanden bedre. Det har ført til et utroligt stærkt og tillidsfuldt samarbejde, siger han.

Morten Stahlschmidt oplyser, at der ikke har været tale om en klassisk ansættelsesprocedure, hvor han har søgt stillingen gennem et jobopslag.

I stedet er der opstået drøftelser undervejs.

Ambitioner om at vokse
Begge ser de muligheder for Dominia.

Andreas Borch-Hansen oplyser, at Morten Stahlschmidt på den korte bane skal være med til at holde fast i "det gode momentum", virksomheden har.

På den længere bane skal de vokse.

Kort om virksomheden

Dominia blev oprettet som datterselskab af boligselskabet KAB 2. juli 1931.

Den 8. oktober 1988 blev Dominia etableret som selvstændigt rådgivende ingeniørfirma i en selskabsform som medarbejderejet aktieselskab.

Virksomheden har siden starten bygget almene boliger og er videre specialiseret inden for institutions-, skole- og plejebyggeri samt bæredygtigt byggeri.

- Vi er lige nu omkring 80 ansatte. Vi arbejder i mellemsegmentet og skal nok være lidt flere, lyder det.

Derudover skal den nye direktør netop bidrage til, at fagdisciplinerne arbejder mere sammen frem for at agere leverandører hver for sig, fortæller Andreas Borch-Hansen.

Morten Stahlschmidt oplyser, at Dominia er stor nok til at kunne levere hele ingeniørydelsespakken i høj kvalitet, men ikke så stor, at man drukner i rapporteringer.

- Nogle af de meget store, velkonsoliderede ingeniørvirksomheder er blevet så store, at det er nødvendigt med en stor rapporteringsmaskine. Det gør, at vi er mere agile og konkurrencedygtige på priserne. Vi har mere tid til de produktive hænder i projekterne fremfor intern rapportering, siger han.

Foruden ændringer i direktionen de senere år, har Dominia også gennemført ændringer på afdelingslederniveau.

Er der flere organisationsændringer på vej?
- Nej, det har vi ikke planer om, men vi skal naturligvis være åbne for at udvikle organisationen, særligt når vi vokser, siger Andreas Borch-Hansen. ///

Artiklen er en del af temaet arkbyg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125