23948sdkhjf

Femern-entreprenør indgår overenskomst

Efter konflikttrusler og stor mediebevågenhed indgår den hollandske hovedentreprenør på Femern-forbindelsen, Fehmarn Belt Contractors (FBC), nu overenskomst med en lang række danske fagforbund. Det skriver Fagbladet 3F.

Overenskomsten mellem FBC og BAT-Kartellet, en paraplyorganisation for de danske byggeforbund, er blevet underskrevet klokken 12 mandag på et advokatkontor i København.

Det fortæller Claus von Elling, formand for 3F Byggegruppen, som har været med til at forhandle overenskomsten på plads.

- Vi bed os fast i bordkanten og krævede overenskomst – og det fik vi. Det er en rigtig god overenskomst med FBC, og det viser, at hårdt arbejde og vedholdenhed lønner sig, siger han til Fagbladet 3F.

Med et budget på mere end 50 milliarder kroner er Femern-forbindelsen Danmarks største og dyreste anlægsprojekt nogensinde.

Læs også: To forskellige arbejdstider i ny Femern-overenskomst

Men der har indtil nu ikke været overenskomst på byggeriet, og arbejdsforholdene for de maskinførere og bygningsarbejdere, der lige nu er ved at lave det forberedende arbejde til Femern-tunnelen mellem Danmark og Tyskland, har vakt højlydt kritik både fra fagbevægelsen og Christiansborg.

Medarbejderne på Femern-projektet har nemlig arbejdet i 12-timers vagter 28 dage i træk uden hviledag.

Arbejdstider, der er helt uden fortilfælde i Danmark, og som den hollandske storentreprenør i august fik godkendt af Arbejdstilsynet.

Fagbevægelsen stod klar til at igangsætte en omfattende konflikt for at få FBC til at ændre arbejdstiderne og indgå overenskomst.

Det er de to hollandske storentreprenører Van Oord Dredging og Boskalis International, der tilsammen udgør FBC-konsortiet.

FBC har vundet den første af fire store milliardkontrakter på Femern-forbindelsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156