23948sdkhjf

Byggepartnerskab på vej mod den første emissionsfri byggeplads

I Vanløse, hvor en ny daginstitution skal opføres, har entreprenøren Enemærke & Petersen i Trust-partnerskabet, taget en række initiativer til at gøre byggepladsen mere bæredygtig. 

Arbejdsmaskinerne på byggepladsen er fossil- eller emissionsfrie. Der affaldssorteres med fokus på at genanvende emballage og reducere spild. Og endelig skal selve fragten af en række materialer til byggepladsen ske med lastbiler, der kører på biodiesel. 

– Nu kan vi konkret skabe handling med forskellige tiltag og virkemidler, så vi kan reducere klimaaftrykket, mens vi bygger. Det er der virkelig mening og perspektiver i, når man tænker på antallet af byggepladser i København, siger partnerskabsdirektør i Trust, Kim Thinggaard, i en pressemeddelelse Københavns Kommune Økonomiforvaltningen.

Fakta: Daginstitutionen Mundi

  • Byggeprojektet er en nybygget daginstitution med 136 daginstitutionspladser fordelt på 48 vuggestuepladser og 88 børnehavepladser.
  • Nybygningen er på 1.563 kvm og etableres på Klitmøllervej 20 på et areal ved Vanløse Idrætspark, som ikke tidligere har været anvendt.
  • Daginstitutionen forventes at stå klar til indflytning i december 2021.
  • Københavns Kommune har afsat 200.000 kr. til at prioritere de nye, CO2-besparende tiltag på byggepladsen.

Trust er en forretningsenhed med Enemærke & Petersen, Kant Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard, Dominia, Norconsult samt GHB Landskab.

Tirsdag 29. september er der første spadestik-arrangement på byggepladsen. Daginstitutionen Mundi på Klitmøllervej 20 i Vanløse forventes at stå færdig til indflytning i december 2021. 

Læs også: Bach Gruppen vil redde skandalehøjhus med støttefundament

Del af kommunal klimaambition

Københavns kommune bygger for cirka tre mia. kr. For et år siden lancerede overborgmester Frank Jensen (S) et udspil om at gøre kommunens byggerier mere klimavenlige som et led i målet om i 2025 at blive den første CO2-neutrale hovedstad. 

Det skal blandet andet ske ved at kommunen omlægger sine bygge- og anlægsmaskiner, så de er fossil- eller emissionsfrie. Kommunen vil samtidig stille krav til sine entreprenører om at gøre det samme og på den måde skubbe hele byggesektoren i en grønnere retning.

Københavns Kommune har afsat 200.000 kr. til at prioritere de nye, CO2-besparende tiltag på byggepladsen.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157