23948sdkhjf

Nørre Snede-entreprenør bygger børnehus ved Silkeborg

Byggefirmaet EMR Murer & Entreprenør står for at bygge det nye børnehus i Sejs-Svejbæk, hvor Silkeborg Kommune netop har skudt byggeriet officielt i gang med første spadestik.

I det nye børnehus, Langdalshøjen, bliver der plads til 140 børn fra 0-6 år. De får i alt 1.500 kvm at boltre sig på, når byggeriet – forventet – er færdigt i slutningen af 2021.

Totalentrepriseholder består ud over EMR Murer & Entreprenør fra Nørre Snede af Arkitektfirmaet Hovaldt, Stokvad Rådgivende Ingeniører og Thing Brandt Landskab. 

Kommunens første til DGNB Guld

Børnehuset bliver bygget som et lavenergihus med grønt tag og solceller, og som den første i Silkeborg Kommune bliver bygningen med jordvarme og DGNB-certificering i guld. Af materialer er valgt gummigulv og varmebehandlet træbeklædning og ventilationen er tilpasset for at reducere ressourceforbrug. 

Den daglige bevægelse gennem bygningen skal byde på varierede indtryk for alle sanser og skal indbyde til brug for ophold eller bevægelse. Nogle rum skal tydeligt invitere til ro og ophold og andre rum og områder skal indbyde til bevægelse og motoriske udfoldelser. 

Udvendigt bliver det også synligt, at børnehuset er grønt. Udover det grønne tag får børnehuset masser af grønne områder. For eksempel en lille eng og en lille skov og tilmed en jungle med højt græs, der vokser op over børnenes hoveder, som kan inspirere til leg og ekspedition. På udearealerne kommer der også et stort og lille motorikområde, bålplads, multibane og asfaltbane. 

Det nye børnehus får overdækkede udearealer, som forlænger perioderne, som børnene kan være ude.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14