23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Social dumping er stadig ikke i orden!

Københavns Kommune strammer nu skruen for de virksomheder som snyder med løn- og arbejdsvilkår på kommunens store byggepladser. For at bekæmpe social dumping har kommunen netop besluttet at indføre et ID-kort samt videreføre den kommunale indsats mod social dumping.

ID-kortet skal være med til at identificere alle, som arbejder på kommunens byggepladser, hvor der bygges for mere end 50 mio. kr. ID-kortene kan også blive bragt i spil til kontrol af leverandører inden for andre brancher, som for eksempel rengøring og transport.

Det smager altid lidt af bureaukrati og formynderi, når en myndighed indfører bestemte regler i en given branche. Men i dette tilfælde har byggeriets aktører langt hen ad vejen selv bragt sig en situation, hvor det er nødvendigt for myndighederne at gribe ind for at sikre mod social dumping.

Udenlandske byggearbejdere er meget velkomne i Danmark. Og de er også nødvendige for, at den hjemlige byggebranche kan fungere effektivt. Langt de fleste virksomheder i byggeriet overholder da også løn- og arbejdsvilkårene. Desværre er der også nogle virksomheder, som ser stort på reglerne og hyrer udenlandsk arbejdskraft ind på så usle vilkår, at man ikke kan forstille sig, at det kan foregå i Danmark.

I det perspektiv er indførelsen af ID-kort på de store københavnske byggepladser til gavn både for at undgå menneskelig fornedrelse og skåne de regelrette virksomheder for unfair konkurrence.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125