23948sdkhjf

Investeringer for 2 milliarder i ny Køge-bydel

De sidste underskrifter er nu sat på det, der bliver første etape af en enorm udvikling af området omkring Køge Nord Station. På den bare mark vil en hel ny bydel vokse frem med 1.600 boliger, erhverv og hotel. 

Første etape af udviklingen omfatter investeringer i køb af grunde og byggeinvesteringer for mere end 2 mia. kr. til både erhverv, boligbyggeri og hotel. 

– På meget kort tid har vi indgået aftaler med en række investorer, der nu rykker ind for at udbygge og udvikle en del af Køge, som i dag er udlagt til marker, men som i fremtiden bliver til en helt ny bydel, og hjemsted for vores borgere, siger borgmester Marie Stærke. 

To projekter med 250 boliger  

Ejendomsselskabet Casa Nord og NREP er på vej med 250 boliger tilsammen. 

NREP har investeret i 13.400 byggeretsmeter til udvikling af deres plushusene-koncept, der er et joint venture mellem NREP og Casa Group. Alle boliger bliver DGNB guld certificeret og konceptet er allerede på vej i tre andre byer. Plushusene er bofællesskaber på tværs af generationer, og pt planlægges der 145 boliger. 

– Her i Køge Nord har vi muligheden for at være med fra starten og præge området og den lokalplan, der nu skal sættes i gang, før selve boligbyggeriet kan begynde, siger investment director Olli Fischer.  

Ejendomsselskabet Casa Nord har købt 7.800 byggeretsmeter, og kommer til at bygge 80 boliger, hvoraf 40 boliger er mindre etplansrækkehuse, der alle bliver DGBN Guld-certificeret. Med investeringen i Køge Nord-området er det tredje gang inden for en kort årrække, at Casa Nord investerer i Køge Kommune. 

– Vi ser stor efterspørgsel efter mindre etplansboliger, og kommer til at bygge med fokus på bæredygtighed og på at beboerne har mulighed for at komme hinanden ved, siger adm. direktør i Casa Nord, Torben Røsler. 

Hotel med 160 værelser og lejligheder 

Niels Albertsen fra NA Ejendomme har netop fået aftalt de sidste detaljer med en stor hotelkæde, der specifikt ønsker at placere sig i Køge. Projektet tilfører Køge Nord et hotel, kontorfaciliteter og indkøbsmuligheder tæt på den nye togstation. Hotellet kommer til at rumme mødefaciliteter, 120 værelser samt 40 såkaldte service-apartments, der giver mulighed for længere lejemål end hotelværelser normalt. 

Derudover er Niels Albertsen i gang med de sidste detaljer, der skal sikre opførelsen af en dagligvarebutik tæt på Køge Nord Station med plads til kontorlejemål på øverste etager.

Og endelig har Logicenters og Pareto Securities opkøbt 160.300 kvm erhvervsarealer i det nærtliggende Skandinavisk Transport Center.

Den nordiske investeringsbank Pareto Securities investerer også massivt i Skandinavisk Transport Center, og har senest købt yderligere 150.000 kvadratmeter byggegrund til udvikling af nye moderne logistikfaciliteter. 

Disse aftaler er tilsammen med til at sikre første fase i en stærk udvikling af hele Køge Nord-området. 

Næste fase af udviklingen i Køge Nord sker i 2021, hvor flere bolig- og erhvervsarealer sendes i udbud.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203