23948sdkhjf

Casa-boss efter 100 millioners-hug: 2020 kan blive det bedste nogensinde

De første seks måneder af 2020 har været præget af hårdt tilkæmpede sejre hos entreprenøren Casa. 

Omsætningen i årets første seks måneder udgjorde 1,1 mia. kr., hvilket er 100 mio. kr. lavere end samme periode året før. Faldet skyldes primært, at enkelte bygherrer forskød opstart på projekter med få måneder som følge af Covid-19. 

Dog steg bruttofortjenesten med 9 mio. kr. til 159 mio. kr., mens periodens resultat på 53 mio. kr. er identisk med resultatet i samme periode året før.

– Vi har lige som alle andre i byggebranchen mærket corona. Men vi er kommet virkelig stærkt igennem først halvår, fordi vi hurtigt har omstillet os og realiseret en række nye store projekter. Casas byggepladser har fortsat driften med nye restriktioner såsom afstandskrav og digitale bygherremøder, og tilbage står, at ikke et eneste byggeprojekt er blevet forsinket. Vi har overholdt alle tidsplaner og leverancer, hvilket vi er enormt stolte af, siger Torben Modvig, adm. direktør i Casa.

Torben Modvig er optimistisk for resten af året og fremtiden. Han tror på, at Casa kan komme ud af 2020 med det bedste resultat i selskabets historie.

Investorerne kom tilbage efter få uger

Optimismen skyldes i høj grad en vedholdende interesse fra både nationale og internationale investorer. 

– Vi har i første halvår vundet flere højtprofilerede projekter med en bæredygtig profil, så vi ser positivt på fremtiden. Den bæredygtige trend i byggeriet vil fortsætte, og det giver Casa vækstmuligheder. I marts gik alt kortvarigt i stå, og vi blev selvfølgelig nervøse. Men der gik kun få uger, før investorerne kom tilbage i markedet, tilføjer Torben Modvig. 

Ser mindre omsætning og større indtjening i horisonten

Første etape af de store udviklingsprojekter Lilli Gyldenkildes Torv og Campus i Horsens er blevet afleveret, og de fire ø-byggerier på Engholmene i København nærmer sig ligeledes sin afslutning. 

Samtidig er flere vigtige ordrer landet i nedlukningsperioden på trods af praktiske udfordringer. Nye projekter omfatter Herlev Bymidte, der vil blive et af Casas største renoveringsprojekter nogensinde, og Høje Taastrup Rådhus, som bliver samlingspunktet om et nyt grønt bycentrum. 

Forventningerne til hele 2020 er en marginalt faldende omsætning men væsentlig højere indtjening.

Casa A/S
mio. kr. 1. halvår 2020 1. halvår 2019
Nettoomsætning 1.106 1.212
Resultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) 67 71
Resultat før skat 66,3 67,9
Periodens resultat 53 53
Balancesum 1.530 1.471
Egenkapital 537 407
Antal ansatte 194 183
Regnskabsperioden blev afsluttet 30.juni 2020.

Læs mere om: Casa
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203