23948sdkhjf

Historisk stor ordre: JCNs byggemaskine kører i Søndervig

JCN Bolig er i fuld gang med at opføre hovedparten af de 260 feriehuse, som udgør størstedelen af de nye ferieboliger ved det kommende Lalandia-feriecenter i Søndervig.

Projektet er en historisk stor ordre for Aarhus-entreprenøren, bekræfter Claus Bach, marketing manager ved JCN Bolig.

Ud over JCN Bolig står også Junge Byg fra Grindsted for at bygge feriehuse nær feriecentret, har adm. direktør i Lalandia, Jan Harrit, tidligere fortalt til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Efter et forår mærket af coronakrise, dårligt vejr og andre udfordringer kører JCN Boligs byggeri-maskine nu som smurt og er i fulde omdrejninger på det store byggefelt i Søndervig. Der skal køres en masse sand på, helt op til 1,5 meter for at få udjævnet niveauet og byggemodnet arealerne, så maskiner og lastbiler med grus og sand valgfarter til fra nær og fjern. 

Første levering i september 

Byggeprocessen er også en maskine, der skal køre uden slinger i valsen, for at firmaet kan levere til aftalt pris og tid. De fire-, seks- og otte-personers ferieboliger skal fremstå ens og snorlige i forhold til kvalitet og finish. 

Læs også: Første store boligbyggeri i Roskilde-kvarter tuner sig ind på Frekvensen

Processen indebærer, at man bygger ét område ad gangen og allerede til september bliver de første 10 boliger afleveret i den sydlige del ud mod Houvig Klitvej der går fra Søndervig og nord på. Herefter flytter byggeprocessen ud i den nordlige ende, og JCN bygger ned gennem hele område mod syd. 

Omkring tre måneder derefter er næste aflevering af cirka 15 boliger i det nordlige område programsat, hvorefter byggemaskinen fortsætter sydpå gennem byggefeltet med flere afleveringer. Efter halvandet år slutter JCN Bolig så af ved det nye Lalandia Badeland ved krydset i Søndervig hvor vejene mødes fra Ringkøbing, Hvidesande og centrum i Søndervig. 

Kan færdiggøre et-to huse om dagen

Arbejdet indebærer, at der efter byggemodning af området køres på med fundamenterne. De er 14 dage foran elementmontagen, som er lige foran tømrerne, der kommer i hold lige efter, og så kører det slag i slag derfra. 

Når råhuset, som bliver sat på en-to dage med alle vægge og lukkes, laves der dampspær og badeværelser. Derefter kommer det indvendige arbejde med fliser, gulve, køkkener, lofter med videre.  Slutteligt udføres lister, fodlister og al finish samt det udvendige anlægsarbejde. 

I en velsmurt byggeproces er det så muligt at færdiggøre et-to huse om dagen, lyder det fra byggefirmaet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156