23948sdkhjf

Teknik-koncern skifter hænder

Kapitalfonden Adelis har efter fire år som aktiv investor solgt sin ejerandel i teknik-koncernen Nordomatic. Det oplyser selskabet, der udvikler og leverer smart building-teknologier til bygninger i hele Norden, i en pressemeddelelse. 

Køberen er private equity-virksomheden Trill Impact med et stærkt fokus på bæredygtighed. Det erklærede mål for de nye ejere er således at gøre virksomheden til "rollemodel gennem målbare forbedringer inden for FN's globale bæredygtigheds­mål".

Flere opkøb forude

Sammen med virksomhedens ledelse og andre nøglepersoner investerede Adelis i 2016 i Nordomatic. Siden da har virksomheden tredoblet sit salg fra 290 til 880 mio. svenske kroner. 

Væksten er opnået samtidig med, at selskabet har fulgt en vækststrategi fokuseret på cloudbasede løsninger inden for energioptimering og teknisk bygningsservice. Nordomatic, der har udspring i Sverige, har også foretaget en række strategiske opkøb, herunder Dominus i Danmark og SD-Consult i Norge. 

Den nye ejer fortæller også i meddelelsen, at flere opkøb venter forude. Målet er at gøre Nordomatic til en europæisk aktør inden 2025.

– Sammen med ledelsen har vi i de seneste måneder arbejdet på en plan om mål og aktiviteter, der går på to ben. Dels skal Nordomatic vokse uden for Skandinavien, dels skal vi arbejde klart og konkret i tråd med FNs bæredygtighedsmål særligt inden for energieffektivitet, siger Samir Kamal og Johan Lundén fra Trill Impact i pressemeddelelsen. 

I Danmark har Nordomatic siden 2016 ejet det tidligere Dominus, som i sidste år skiftede navn til netop Nordimatic. 

Klar til europæisk ekspansion

Koncernledelsen fortsætter efter ejerskiftet. Ifølge Toke Juul, der er adm. direktør i Nordomatic Danmark og medlem af Nordomatics koncernledelse, kommer ejerskiftet på et godt tidspunkt i Nordomatics strategiske udvikling. 

– Det har været en fantastisk rejse fra selvstændige stærke virksomheder i Sverige, Norge og Danmark til nu at stå med en fælles struktur, innovative løsninger og en stærk økonomisk platform, siger Toke Juul og fortsætter:

Læs også: Nyt om navne

– Med det planlagte farvel til Adelis, der har fokus på det nordiske marked til Trill Impact, der med FNs verdensmål som strategisk afsæt skal vi nu i gang med realiseringen af ”Strategi 2025” med yderligere international ekspansion, fokus på slutkundemarkedet og den bæredygtighedsfordel, vi som smart building-entreprenør kan bidrage med.

Han suppleres af koncernchef Olov Schagerlund, der fremhæver kommende investeringer i kompetenceudvikling, systemer og arbejdsmetoder, der skal styrke koncernens internationale konkurrenceevne. 

Parterne er i forbindelse med ejerskiftet enige om ikke at oplyse handelssummen for Nordomatic.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141