23948sdkhjf

Se billederne: Stjernearkitekt tegner bæredygtig møbelfabrik

Bjarke Ingels' arkitektfirma, BIG, har tegnet en multifunktionel, urban fabrik for det norske møbelfirma Vestre.

Den familieejede producent af udemøbler kan se frem til et 6500 kvm stort domicil, The Plus, som er ved at blive bygget i skovomgivelser i den norske by Magnor, der ligger præcis midt mellem hovedkontoret i Oslo og Vestres nuværende stålfabrik i Torsby i Sverige.

Vestre har over 70 år på bagen og har langsigtet bæredygtighed som hjørnesten i alle sine produkter, der omfatter urbane udemøbler som bænke, affaldsløsninger og cykelstativer.

Om projektet skriver Vestre på sin Facebook-side:

"Vores mål er at blive den mest åbne og transparente fabrik for dermed at fremme offentlighedens interesse i industri, teknologi og bæredygtig produktion."

På sin hjemmeside skriver BIG, at The Plus-fabrikken også vil fungere som en 120 hektar stor folkepark med mulighed for hiking og campering. 

The Plus bliver den første industribygning i Norden med den højeste miljøcertificering, Bream Outstanding. 

- Med Vestre har vi forestillet os en fabrik, der samtidig er forsiden af huset og bagsiden af ​​huset. Fabrikens skønhed er klarheden i dens organisation. Den er tænkt som krydset mellem en vej og en produktionslinje og danner et stort plus, der forbinder alt med alt. Den radikale gennemsigtighed inviterer besøgende og vandrere til at nyde hele fremstillingsprocessen og samtidig give arbejderne spændingen ved at arbejde midt i skoven, siger Bjarke Ingels om den kommende fabrik 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125