23948sdkhjf

AAB klemmer ekstra 4.500 kvm ind i Frederiksberg-ejendom

Boligforeningen AAB bygger 46 nye tagboliger til familier i den almene bebyggelse Lindevangshave på Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg har nu også godkendt en lokalplan, som giver mulighed for at indrette tagboligerne, skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

Der ligger i forvejen 204 boliger i Lindevangshave, hvor der i dag bor en del ældre. Således bidrager de nye familieboliger til en mere varieret beboersammensætning. 

Projektet omfatter cirka 4.500 kvm nybyggeri i form af tagboliger. Projektet øger tilgængeligheden ved at etablere elevatorer, som også vil betjene de 204 eksisterende boliger i ejendommen. Derudover vil der blive etableret et nyt indendørs fællesareal i tagetagen eller i stueplan. 

Bygningens nye tag er udformet på baggrund af husets oprindelige tagform og passer til omgivelserne. 

– AAB’s projekt har fået en fin bearbejdning, så det nye tag giver et både arkitektonisk og energimæssigt løft til bebyggelsen. Samtidig sikrer projektet elevator til alle boligerne i ejendommen, udtaler formand for kommunens bolig- og ejendomsudvalg, Helle Sjelle (C). 

Tidligere er det meldt ud, at AAB forventer at skulle bruge godt 113 mio. kr. på de nye tagboliger. 

Tagboligprojektet i Lindevangshave er udvalgt som det ene af tre projekter i Frederiksberg kommunes konkurrence om etablering af 100 nye almene familieboliger, der blev igangsat af kommunalbestyrelsen i 2017. AAB har sammen med Mangor & Nagel udformet vinderforslaget med de nye tagboliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11