23948sdkhjf

Casa omdanner hærget IBM-kompleks til 312 boliger

Casa skal ombygge det tidligere IBM-kompleks i Aarhus-bydelen Vejlby til et nyt kollegium. Entreprenørselsakbet nu vundet hovedentreprisen, som blev sendt i udbud i starten af året, fremgår det af en pressemeddelelse. 

Entreprisesummen for det godt 14.000 kvm store projekt er anført til cirka 167 mio. kr.

Kollegiekontoret i Aarhus står bag kollegieplanerne for de forladte IBM-bygninger, som tidligere i år blev kaldt en hærget krigszone, fordi ejendommen i årevis har været plaget af hærværk og påsatte brande.

Fakta om projektet:

Bygherre: Kollegiekontoret i Aarhus

Byggeri: Renovering af to eksisterende bygninger, nyopførelse af tre bygninger og fælleshus. I alt 312 lejligheder.

Samlet areal: Ca. 14.000 kvm

Totalrådgiver: Ingeniør Viggo Madsen

Arkitekt: P+P Arkitekter

Licitations-/ entreprisesum: Ca. kr. 167 mio.

Byggeperiode: juni 2020 – juni 2022

Derfor glæder det direktør Per Juulsen, Kollegiekontoret i Aarhus, at projektet nu endelig kan komme i gang:

-  Vi glæder os til at træde ind i byggefasen i et projekt, som har været på vej siden 2013, og som nu bidrager til Vejlby som en bydel for alle befolkningsgrupper med gammelt og nyt byggeri i stor kvalitet. 

Transformation og nybyggeri
Det nye projekt er først og fremmest en renovering af to af de eksisterende bygninger. Bygningerne nedbrydes indvendigt, og arealet transformeres til 132 kollegielejligheder.

Udover de eksisterende bygninger opføres der tre nye bygninger, hvor yderligere 180 kollegielejligheder bliver til samt et tilhørende fælleshus. 

- Kombinationen af renovering og nybyg giver mulighed for at trække på flere af CASAs kompetencer på samme tid, hvilket gør projektet ekstra interessant for os”, siger Torben Modvig, adm. direktør i Casa. 

De aarhusianske studerende kan se frem til moderne kollegielejligheder med historie, når de 312 lejligheder står klar inden skolestart 2022,

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125