23948sdkhjf

MT Højgaard løber med 92 millioners renovering højt mod nord

Frederikshavn Boligforening har netop tildelt MT Højgaard renoveringen af 192 boliger. Opgaven er en hovedentreprise til en værdi af knap 92 mio. kr. 

Projektet omfatter bebyggelsen Lindebo i Frederikshavn Boligforenings afdeling 14, som trænger til en større opgradering. Bebyggelsen består af to typer bygninger, henholdsvis gårdhavehuse og etageblokke med lejligheder, der skal renoveres inde og ude. 

– Vi har valgt MT Højgaard til at renovere Lindebo, både fordi de kommer med den bedste pris på opgaven, og fordi de har stor erfaring med denne type opgaver, hvilket har været en væsentlig forudsætning for at tildele dem opgaven, siger Kim Madsen, direktør i Frederikshavn Boligforening, i en pressemeddelelse om projektet. 

Arbejdet begynder i juni 2020, og de i alt 192 boliger forventes afleveret løbende igennem de kommende tre år, således at de sidste boliger kan afleveres i 2023.  

Behov for tilgængelighedsboliger
Bebyggelsen er opført i 1973, og den trænger til en opdatering til nutidige krav og behov. Blandt andet sikres det, at der etableres tilgængelighedsboliger, så boligforeningen fremover kan tilgodese beboere med for eksempel gangbesvær eller handicap. Således bliver boligerne i stueetagen i ni blokke lavet om til tilgængelighedsboliger, og det samme bliver 24 af gårdhavehusene. 

De samlede arbejder omfatter delvis renovering af klimaskærm med udskiftning af tage på gårdhavehusene, en reetablering af teglfacader ved indblæsning af supplerende isolering samt udskiftning af enkelte sten og omfugning i fuldt omfang. 

Alle vinduer og døre bliver skiftet, og køkkener og badeværelser samt tekniske installationer skiftes i fuldt omfang i de boliger, hvor der etableres tilgængelighedsboliger og bliver renoveret i de resterende boliger. Alle boliger får etableret mekanisk udsugning og nye emhætter. 

MT Højgaard og Frederikshavn Boligforening har sammen fundet nye løsninger, der optimerer byggeriet på energiforbrug og levetid. Det betyder blandt andet, at bygningerne også får nye tage og nye facader med bedre isolering.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094