23948sdkhjf

Kommune må til lommerne: Stadion blev 34 millioner kroner dyrere end forventet

Bebyggelsen af Helsingør Stadion bliver en dyrere affære for kommunen end først antaget. Undervejs var projektet både præget af en konkurs samt flere byggefejl

Fra 56 mio. kr. til godt og vel 90 mio. kr.

Det nye fodboldstadion i Helsingør blev betragteligt dyrere end først antaget.

Først blev det anslået, at stadionet ville koste 56 mio. kr. at bygge. Ved indvielsen i august 2019 lød den samlede sum på 81,5 mio. kr.

Og nu, hvor boet er gjort op, nærmer det problemfyldte byggeri sig en samlet sum på næsten 90 mio. kr., hvilket er cirka 34 mio. kr. over det forventede budget.

Det viser mødedagsordenen for et byrådsmøde i Helsingør Kommune.

Der har også været en række bump på vejen mod tilblivelsen af Helsingør Stadion, der skulle give byens divisionshold, FC Helsingør, et stadion, som opfyldte Dansk Boldspil-Unions (DBU) krav til stadion i NordicBet Ligaen, Danmarks næstbedste fodboldrække.

Opførelsen af stadionet startede tilbage i 2017, men allerede tidligt i processen stod det klart, at budgettet ville skride som følge af en række uforudsete udgifter og bygherreleverancer som lysanlæg og kunstgræs.

Et problemfyldt projekt

I januar 2020 gik projektets daværende hovedentreprenør Bent Nygaard Sørensen A/S konkurs, og i sommeren samme år gennemførte man en 1-års gennemgang med Bent Nygaard Sørensen A/S garantistiller og totalrådgiveren. 

- Der blev i forlængelse deraf udbetalt 2,7 mio. kr. til udbedring af fejl og mangler fra garantistiller, lyder det i den forbindelse i Helsingør Byråds dagsorden.

En anden syn- og skønssag fandt også fejl i byggeriet, hvilket endte med at koste yderligere 0,9 mio. kr.

I byrådets dagsorden fremgår det, at et merforbrug løb op i 4,3 mio. kr.

Ifølge Helsingør Dagblad har der været delte meninger om projektet i byrådet. Blandt skeptikerne har været Jørgen Bodilsen fra Enhedslisten.

- Det nye stadion har aldrig været pengene værd. Heller ikke de første 56 mio. kr. Og det er jo gået helt galt med budgettet, siger Jørgen Bodilsen til Helsingør Dagblad.

Helsingør Stadion er tegnet af arkitekturen Nova5 og har en kapacitet på 4.000 tilskuere. Det er hjemmebane for det professionelle fodboldhold FC Helsingør, der spiller i den næstbedste danske række, NordicBet Ligaen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158