23948sdkhjf

Assens sætter tre i spil til byens nye kulturelle mødested

Tre arkitekt-hold er nu udvalgt til at komme med bud på et nyt multitek i Assens gamle rådhus og en ny havneplads i området foran bygningen. 

Multiteket skal rumme byens kommende bibliotek og være et kulturelt mødested med en række forskellige aktiviteter. Det skriver Assens kommune i en pressemeddelelse. 

De tre udvalgte holder er:

- Cobe med Orbicon|WSP som underleverandør. 

- Jaja Architects med Bogl og Skanding som underleverandører. 

- We Architecture med Bymunch By- og Landskabsdesign, Regnestuen Haukohl & Køppen rådgivende ingeniører og Inn tegn & byg som underleverandører.

 

Holdene er udvalgt af en bedømmelseskomité med repræsentanter fra Assens Kommune og Realdania. I alt var der 20 ansøgninger til tilbuddet. 

De tre teams skal i løbet af sommeren komme med deres endelige bud på totalrådgivningsydelsen, og så vil bedømmelseskomitéen kåre en vinder. Det bliver forventeligt i slutningen af august. Den endelige kontrakt forventes at blive indgået i efteråret.

Opgaven har en samlet byggesum på 13,1 mio. kr. og udbydes af Assens Kommune i samarbejde med Realdania. Projektet er en del af Realdanias kampagne ”Hovedbyer på forkant”, som skal understøtte nyt liv i bymidterne rundt om i landet.

Et nyt knudepunkt i Assens
Det nye knudepunkt i Assens med multitek og ny havneplads skal inspirere til socialt samvær og aktiviteter for både borgere og turister. Der skal være en tydelig arkitektonisk og funktionel sammenhæng mellem havnepladsen og multiteket. Havnepladsen skal forbedre forbindelsen mellem den smukke indre købstad og det levende og oplevelsesrige havnemiljø.

- Multiteket er et interessant projekt og en vigtig ny funktion i bymidten. I Assens er handelslivet – som mange andre steder – under forandring, og nye funktioner kan sikre, at midtbyen fortsat er et attraktivt mødested, hvor fællesskab kan udspille sig, siger Astrid Bruus-Thomsen, programchef i Realdania.

Multiteket skal være et moderne bibliotek og kulturelt mødested, hvor de klassiske biblioteksaktiviteter tænkes sammen med andre aktiviteter inden for læring, kunst og kultur. Borgermøder og workshops vil sikre, at også borgerne bliver involveret.

Fakta: Fremtidens Assens

I foråret 2018 blev Assens Kommune en del af Realdanias projekt ”Hovedbyer på forkant” og fik støtte til at lave en udviklingsplan for Assens by.

Åbningstrækket, der handler om at etablere en ny havneplads, et multitek og byggemuligheder for private investorer, blev vedtaget af Byrådet i februar 2019. Efterfølgende søgte Assens Kommune Realdania om støtte til åbningstrækket – og fik tilsagn om 10 mio. kr. i støtte mod egenfinansiering på samme beløb.

Projektet ’Fremtidens Assens’ er en udviklingsplan for Assens by, som blev vedtaget af Byrådet i juni 2019. Målet med udviklingsplanen er at fastholde og tiltrække borgere, turister, erhvervsdrivende og investorer ved at udvikle byen, og vende byen mod vandet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156