23948sdkhjf

Guldborgsund Forsyning har fyldepennen fremme igen og indgår kontrakt på 110 millioner

For anden gang på en uge kan Guldborgsund Forsyning indgå en kontrakt med en entreprenør.

I sidste uge handlede det om MSE Entreprise i Nørre Alslev og totalrenoveringen af Marielyst Renseanlæg. 

I denne uge er turen kommet til renoveringen af Nykøbing Falster Renseanlæg. 

Her blev det Munck Havne & Anlæg fra Nyborg, der løb med opgaven til en samlet værdi af 110 mio. kr. 

Der indkom tre tilbud på hovedentreprisen, efter at fire firmaer oprindeligt deltog i EU-udbuddet.

Læs også: Havneudvidelse til 45 millioner går videre med fem kandidater

Anlægsarbejdet er det største af de fem hovedentrepriser, der udgør Guldborgsund Forsynings renoveringsprojektet ’Mod nye tider’.

Lidt af hvert
Opgaven med at renovere Nykøbing Falster Renseanlæg omfatter opførelse af en multibygning, der indkapsler alle installationer inkl. slambehandling i et lukket miljø med undertryk i lokalerne og aktivt kulfilter på udsugningen, så både støj- og lugtgener undgås. Endvidere omfatter multibygningen mandskabsfaciliteter.

Der skal også opføres en ny indløbspumpestation og en modtagerstation for septisk slam samt fordelerbygværk og slampumpestation tillige med to efterklaringstanke og et udløbsbygværk.

Ydermere skal der opføres to sparebassiner á 5.000 kbm. Disse vil blive opført som første etape af projektet, hvilket vil reducere risikoen for overløb fra renseanlægget til Tingsted å markant.

Til alle bygværker hører desuden nye maskin- og elinstallationer samt systemprogrammering.

Satser på at rekruttere lokalt
Opførelsen af det nye renseanlæg i Nykøbing Falster er helt i tråd med Munck Havne & Anlægs strategiske fokus på større og komplekse anlægsbyggerier.

- Vi har valgt at fokusere endnu mere på renoveringer af renseanlæg, da vores medarbejdere har stor erfaring inden for denne type projekter, der typisk involverer en række forskellige opgaver og fagdiscipliner: Afløbskonstruktioner, spuns og pælefundering, in-situ støbt beton og større mængder jord- og belægningsarbejde, siger adm. direktør hos Munck Benny Ebbe Jørgensen.

Munck udfører da også alt arbejdet i egenproduktion.

Læs også: Guldborgsund Forsyning skriver under på sidste million-kontrakt

- På den måde har vi god kontrol med alle processerne i byggeriet. De elektriske og mekaniske arbejder håndteres i samarbejde med portugisiske Efacec, uddyber Benny Ebbe Jørgensen.

Han fortæller, at Munck allerede er påbegyndt de forberedende arbejder med planlægning og mindre projektering.

- Vi forventer, at de første gravemaskiner går i jorden allerede i juni måned. Desuden er vi i gang med at sætte holdet til opgaven, hvor vi efterstræber at rekruttere lokalt fra både Lolland-Falster og Sydsjælland. Vi har et spændende projekt, som løber de næste ca. 2 år, så det er helt oplagt at ansætte medarbejdere med lokal tilknytning, siger Bennye Ebbe Jørgensen.

Udover formænd, rørlæggere, maskinførere og anlægsstruktører ønsker Munck Havne & Anlæg at beskæftige en til to lærlinge på projektet.

Munck påbegynder anlægsarbejdet 23. juni, og projektchef hos Guldborgsund Forsyning Jesper Reinhold forventer at første etape af det store anlægsprojekt kan afleveres i sommeren 2021.

Slutaflevering vil dog først kunne ske i foråret 2022.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157