23948sdkhjf

Kloakmestrenes formand: Hæv håndværkerfradraget

Det kan sætte arbejde i gang for tusindvis af små håndværksfirmaer, som ikke har den store fordel af suspenderingen af anlægsloftet, mener Mikael Skov

Det er fint, at regeringen har suspenderet anlægsloftet, og at regionerne og kommunerne fyrer op under investeringerne for at understøtte den nationale økonomi, mens coronakrisen raser. Det kommer mange specielt større bygge- og anlægsvirksomheder til gavn i en presset tid. Men der er tusindvis af små håndværksfirmaer, der ikke får glæde af tiltagene. Derfor vil der være idé i at hæve håndværkerfradraget i en periode, så der også kan komme gang i opgaverne for private.

Det mener formanden for Danske Kloakmestre, Mikael Skov ifølge en pressemeddelelse fra brancheforeningen.

Danske Kloakmestre er brancheforeningen for de autoriserede kloakmestre, og langt hovedparten af medlemsskaren er små og mindre virksomheder med få medarbejdere, eller simpelthen enkeltmandsfirmaer.

- Der ligger mange opgaver rundt omkring. Det er jo ikke kun offentlige myndigheder, der udskyder projekter af hensyn til økonomien. Det gør hr. og fru Jensen også. Ved at fordoble, eller gerne tredoble håndværkerfradraget i en periode vil man animere husejerne til at få klaret de ting, som de måske har ladet vente. Med et højere håndværkerfradrag bliver det hele ikke på statens regning. Folk betaler jo selv, men får så et fradrag i skatten for den del af udgiften, der omfatter arbejdslønnen, siger Mikael Skov i pressemeddelelsen.

Grøn omstilling
Kloakformanden ser masser af muligheder for både små og større opgaver, som husejerne kan få bragt på plads med afsæt i corona-krisen. Ikke mindst når det gælder grøn omstilling, hvor der samtidig gøres en klima-indsats. For eksempel ved etablering af regnvandsanlæg til lokal afledning af de store nedbørsmængder, som dermed ikke længere skal ud i kloaknettet.

Overalt i landet er der gang i adskillelse af regnvand fra spildevand, så regnvandet ikke længere sendes til unødig rensning sammen med spildevandet. Kommunerne udstikker løbende frister til grundejerne om, at kloaksepareringen skal være på plads inden for givne frister. Afhængig af forholdene kan en separeringen på privat grund typisk koste mellem 50.000 og 100.000 kr.

Genererer skatteindtægter
Da kloakarbejde på egen grund er omfattet af håndværkerfradraget, er der fradrag for den del af udgiften til arbejdet, der vedrører arbejdslønnen. Derfor mener Mikael Skov, at det er oplagt for mange husejere at komme kommunen i forkøbet og simpelthen få klaret den separering, der alligevel kommer påbud om inden for få år.

- Her i 2020 kan hver person få fradrag for håndværkerydelser op til 12.500 kr. Det vil for et par i et hus sige 25.000 kr. Hvis regeringen benytter lejligheden til for eksempel at tredoble fradraget i 2020, batter det virkelig noget for de private husejere med opgaver for kloakmestre og andre håndværkere. Samtidig generer det yderligere skatteindtægter, som samfundet også har brug for fra de tusindvis af små firmaer, siger Mikael Skov.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141