23948sdkhjf

Enemærke & Petersen har hjemsendt 54 medarbejdere

Coronakrisen har medført dalende aktivitet hos Ringsted-entreprenøren, især i serviceforretningen

Aktiviteten er dalende hos Enemærke & Petersen som følge af coronakrisen. Den Ringsted-baserede entreprenør valgte derfor onsdag at hjemsende 54 medarbejdere, oplyser adm. direktør Henrik Mielke.

De hjemsendte får lønkompensation efter trepartsaftalen, som regeringen indgik med arbejdsmarkedets parter den 15. marts. Aftalen betyder, at medarbejderen beholder sit arbejde og sin fulde løn. Til gengæld betaler staten 75 pct. af medarbejderens løn, dog højst 23.000 kr.

- Vi har indgået en aftale både med vores håndværkerklub og vores funktionærer omkring at bruge det tiltag, for vi kan se, at visse dele af vores produktion er nedadgående, og noget er stoppet helt op. Så i stedet for at skulle til at fyre nogen, så har vi valgt at bruge trepartsaftalen, siger Henrik Mielke til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Servicedelen ramt
Han fortæller, at coronakrisen især har ramt servicedelen af forretningen. Det gælder eksempelvis en aftale, Enemærke & Petersen har med IKEA om at sætte køkkener op hos kunderne.

- I og med at IKEA er lukket ned, så går de 15 mand, der normalt kører rundt og sætter IKEA-køkkener op, i stå. Og de funktionærer, der sidder og håndterer henvendelser fra kunder osv., dem kan vi ikke lige omplacere til noget andet. Derfor er der nogle områder af vores virksomhed, især i servicedelen, hvor tingene går i stå, siger han.

Enemærke & Petersen, som er en del af MT Højgaard-koncernen, beskæftiger i alt omkring 630 medarbejdere, heraf 370 timelønnede.

OVERBLIK: Læs alle artikler om coronavirus her

Direktøren har ikke noget svar på, om det bliver nødvendigt at hjemsende flere ansatte i de kommende uger.

- Vi ved det simpelt hen ikke. Vi har skåret alt væk, som ikke er absolut nødvendigt for at holde vores produktion i gang. Dvs. at vi har sat interne projekter og alt mulig andet på hold, indtil vi kommer om på den anden side, siger Henrik Mielke og fortsætter:

- Det har været en svær beslutning. Også for dem, der er sendt hjem. De forstår godt, at vi som virksomhed prøver at komme så godt ud af det her som muligt. Og når aktivitetsniveauet er dalende, giver det god mening at hjemsende. Men samtidig ville de gerne være blevet og have givet den en ekstra skalle. Så det er ikke sådan, at nogen siger, nu kan jeg komme hjem på corona-ferie.

Minimerer omkostninger
Enemærke & Petersen kom ud af 2019 med en omsætning på knap 2,3 mia. kr. og et resultat før skat på 131 mio. kr. Når det gælder indeværende regnskabsår, er det med coronakrisen for tidligt at vurdere, hvordan forretningen kommer til at udvikle sig, understreger direktøren.

- Lige nu gør vi en række tiltag, hvor vi prøver at minimere vores omkostninger, samtidig med at vi faktisk ikke fyrer folk. Vi kunne godt have minimeret endnu mere, hvis vi bare havde fyret folk, men den løsning har vi valgt ikke at bruge, for vi har jo rigtig meget behov for dem om forhåbentlig ikke så lang tid. Så derfor vil vi gerne holde fast på dem, siger Henrik Mielke.

Han peger på, at selv om virksomheden modtager lønkompensation for de hjemsendte medarbejdere, så er der stadig omkostninger i form af eksempelvis feriepenge, søn- og helligdagsbetaling, forsikringer osv.

Håber på flere redningstiltag
- Lønkompensationsordningen dækker noget af det, og jeg synes også, det er et flot tiltag. Men det er forkert at fremstille det som om, man nærmest får dækket det hele. Der er mange flere omkostninger end lønnen i sig selv, siger han.

Henrik Mielke håber på, at regeringen snart vil supplere redningspakkerne med et tiltag, der gør det muligt at sætte skub i offentlige byggearbejder.

- Jeg håber meget på, at den velvilje, der udtrykkes omkring det, kan skabe nogle hurtige opgaver, for så står vi klar til at hoppe på. Vi kan jo hjemkalde folk lige så hurtigt, at opgaverne er til det. Og det vil vi rigtig gerne gøre, siger han.

Læs mere om Enemærke & Petersen:
Fra minus til trecifret millionoverskud

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187