23948sdkhjf

Søndergaard får tiltalefrafald

Søndergaard Nedrivning A/S og tre medarbejdere fra virksomheden har fået tiltalefrafald i sagskomplekset om lånepriser i nedriverbranchen. 

Det skriver Konkurrence- og forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Dermed er sagskomplekset afsluttet. I alt har seks virksomheder og 12 personer betalt bøder for cirka 18 mio. kr. i sagerne.

Det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), som har givet tiltalefrafald til Søndergaard Nedrivning og de tre medarbejdere. Det sker som følge af samarbejde med myndighederne i sagen.

"Søndergaard Nedrivning blev i forbindelse med sagskomplekset tiltalt for 55 forhold af tilbudskoordinering med konkurrerende virksomheder. Selskabet har under sagen aktivt medvirket til opklaringen af de ulovlige forhold og i øvrigt opfyldt kriterierne for at opnå tiltalefrafald", lyder det i pressemeddelelsen.

Blandt andet er såvel Tommy Søndergaard som adm. direktør Mads Søndergaard blevet ført som kronvidner i de fleste retssager. 

Sagen begyndte at rulle i efteråret 2015, hvor Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foretog en række uanmeldte kontrolbesøg hos virksomheder i nedrivningsbranchen.

Søndergaard Nedrivning A/S søgte om straflempelse efter konkurrencelovens § 23 a.

Adm. direktør Mads Søndergaard har ikke ønsket at kommentere tiltalefrafaldet over for Licitationen - Byggeriets Dagblad.

LÆS OGSÅ: Kartelsag uden helte - kun skurke

Overblik: sådan er sagerne gået

  • CMP Nedrivning er ved Retten i Hillerød idømt en bøde på fem mio. kr. og to ledende medarbejdere en bøde på hver 125.000 kr. Virksomheden har haft anket bøderne, men Østre Landsret stadfæstede dem. Ejeren Jensen Gruppen CMP har siden erklæret datterselskabet konkurs, da datterselskabet ikke er i stand til at betale.
  • Nedrivningsaktieselskabet J. Jensen er ved Retten i Hillerød idømt en bøde på en mio. kr., og to ledende medarbejdere en bøde på hver 25.000 kr. Selskabet ankede i første omgang, men har siden droppet ankesagen og accepteret bøderne.
  • G. Tscherning A/S har accepteret en bøde på 5,9 mio. kr. Derudover har en ledende medarbejder vedtaget en bøde på 125.000 kr. for sin personlige andel i overtrædelserne.
  • Villy C. Petersen Entreprise A/S har accepteret en bøde på 400.000 kr., og to ledende medarbejdere har hver accepteret en bøde på 125.000 kr.
  • Brandis A/S har accepteret en bøde på 100.000 kr.
  • Kingo Karlsen A/S og en ledende medarbejder er ved Retten i Roskilde idømt en bøde på henholdsvis fire mio. kr. og 125.000 kr. De dømte har valgt at acceptere bøden.
  • En far og datter er ved Retten i Hillerød hver idømt en bøde på 300.000 kr. De dømte har valgt at acceptere bøden.
  • En 76-årig tidligere ejer af et enkeltmands-nedbrydningsfirma er ved Retten i Holbæk idømt en bøde på 100.000 kr. Dommen er siden blevet stadfæstet i landsretten, og den 76-årige har forsøgt at få sagen for Højesteret, men har fået afslag.

Artiklen er en del af temaet Nedriver-sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125