Man snakker sommetider om, hvad der er nøglen til succes.
Hvad er den hemmelige ingrediens i den kringlede opskrift? Hvad gør forskellen?
Spørger man direktør i KPC Invest, Gitte Poulsen, er svaret enkelt og ligetil: Arbejdssomhed.
- Vi skal altid arbejde hårdt og gøre os umage. Der er jo ikke noget ved at bage en kage, hvis man ikke gør sig umage og får den til at smage godt. Man ville jo ikke spise den, hvis den smagte grimt. Det er tilfredsstillende, når man gør sig umage, og ofte kommer der jo også noget godt ud af det.
Gitte Poulsen har altid arbejdet ud fra ovenstående udgangspunkt. Og det er måske ikke så underligt.
Den kvindelige direktør er nemlig vokset op i et hjem, hvor fire børn skulle deles om opmærksomheden. Gitte, Susanne, Peter - og entreprenørvirksomheden KPC.
Virksomheden er i dag en af landets største inden for sit felt, og man kommer jo som bekendt ikke sovende på podiet.
- KPC blev jo etableret af vores far i 1979, så det var et hjem, hvor der blev arbejdet meget. Så arbejdssomhed er helt sikkert noget, vi har fået med hjemmefra.
- Mine forældre arbejder jo stadigvæk. Så vi er vokset op med, at tingene skal gøres og ordnes, og at man skal arbejde.
Ved et tilfælde
Det er de færreste, der deler arbejdsplads med den nærmeste familie. Ikke desto mindre er det tilfældet for familie Poulsen, hvor både mor, far og tre søskende arbejder eller har arbejdet i koncernen.
Det har dog aldrig været planen.
- Det er ikke sådan, at jeg altid har sagt, at jeg skulle arbejde i KPC. Det skete ligesom bare, siger Gitte Poulsen og tilføjer:
- Der er ikke nogen videnskab i, at det blev sådan. Det kører jo bare, og det er sådan, at tingene har formet sig.
Sidste år skiftede Gitte Poulsen titel fra økonomidirektør i koncernen til adm. direktør i investeringsselskabet. Selskabet ejes af de tre søskende.
Det er dog en ukompliceret affære, for de tre firmaejere supplerer hinanden med forskellige fokusområder.
- Min bror er indenfor byggeriet, og min søster er ingeniør. Så vi har forskellige kompetencer hver især. Vi har det godt sammen, og det fungerer godt, understreger hun.
- Vi har jo altid lært, at alting skal gøres altid. Vi er vokset op med, at tingene skal gøres og ordnes, og det er den filosofi, vi arbejder videre med.
Et privilegium
Har man selv søskende, kan man måske nikke genkendende til, at alt ikke altid er lutter lagkage.
Alligevel ser Gitte Poulsen det som et privilegium at arbejde med familien.
- Jeg synes jo, det er et privilegium, vi har. Tænk, hvor fantastisk en oplevelse vi er en del af sammen og er med til at udvikle. Det er virkelig en god oplevelse, siger hun.
- Vi har fået lov til mange ting, og vi har været med til mange ting. Jeg føler egentlig, at vi står godt.
Når familien samles til for eksempel højtider, er det da heller ikke altid, at snakken går på virksomheden.
- Vi kan godt skille det ad. Det er vi nødt til.
Derfor bliver det heller aldrig kedeligt at være en del af det familieejede selskab, understreger Gitte Poulsen.
- Virksomheden har udviklet sig meget, siden jeg kom ind og til i dag. Jeg kan godt lide, at der hele tiden er gang i den.
Gentagende gange vender Gitte Poulsen tilbage til den hemmelige opskrift. Det, der gjorde forskellen i barndomshjemmet, men som nu er en integreret del af de voksne søskendes liv og arbejdsgang.
- Det er jo bare et spørgsmål om at gå på arbejde og gøre sit bedste. Hvis man gør sit bedste hver dag, kan man ikke gøre det bedre. Hvis vi ikke alle sammen yder en indsats, så er der et eller andet sted et hjul, som hopper af, og så kan bilen ikke køre.
Kvindelig topchef fik arbejdsomhed ind med modermælken
For direktør Gitte Poulsen er det et privilegium at dele både arbejdsplads og stamtræ med de samme mennesker