23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Dansk Erhverv bør se positivt på skattelister i stedet for at beklage sig!

De åbne skattelister, som sort på hvidt viser, hvad de 100 største virksomheder, fonde og foreninger betaler i skat, er ikke velsete i Dansk Erhverv. Og det kan undre al den stund, at listerne da viser, at erhvervslivet i den grad bidrager til den fælles samfundskage.

Skattelisterne har helt naturligt stor mediebevågenhed. Medier bruger skattelisterne på forskellig vis. Nogle laver analyser og uddybende interviews med virksomhederne på listen, andre peger fingre og skaber forargelse. Alt sammen i forhold til den målgruppe, medierne ønsker at henvende sig til.

Det kan og bør man naturligvis ikke lave om på. Derfor er Dansk Erhvervs kritik af de åbne skattelister helt forfejlet. Især fordi organisationen begrunder kritikken med, at virksomhederne på listen nu skal bruge tid på at udrede tallene over for medierne. Ja, selvfølgelig skal de det. Og virksomhederne kan da med stolthed forklare, at de er med til at holde hjulene i gang. Ikke kun i forhold til den skat, som virksomhederne betaler, men også i forhold til den skat, som virksomhedens medarbejdere betaler.

Dansk Erhverv går så langt, som at kalde de åbne skattelister for en digital gabestok. Det er noget sludder. Man kan da aldrig ende i en gabestok, hvis man betale den skat, man er pligtig til.

Dansk Erhverv burde bruge krudtet og medlemsvirksomhedernes kontingentindbetalinger på at fortælle den gode historie om de åbne skattelister og virksomhedernes store bidrag til samfundsøkonomien.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093