23948sdkhjf

Kemp & Lauritzen køber Lindpro

Kemp & Lauritzen har i dag underskrevet en aftale om at købe Lindpro af den hidtidige ejer, MT Højgaard Holding. Der oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Den nye sammenlagte virksomhed bliver Danmarks største af sin art med en forventet årlig omsætning i størrelsesordenen 3,0 mia. kr. og 2.700 medarbejdere.

Købsprisen er aftalt til 265 mio. kr. Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse. 

Lindpro og Kemp & Lauritzen i tal

Lindpro A/S realiserede i 2018 en omsætning på 784 mio. kr. Virksomheden har i dag 835 medarbejdere. 

Kemp & Lauritzen A/S realiserede i 2018 en omsætning på 2,4 mia. kr.  Virksomheden har i dag 1874 medarbejdere. 

- Lindpro er en af branchens førende inden for el, ligesom virksomheden står meget stærkt på svagstrømsområdet, især inden for brand og sikring. Samtidig har Lindpro en stærk position på velfærdsteknologi, og store fastprisprojekter hører også til deres kernekompetencer, siger adm. direktør i Kemp & Lauritzen, Peter Kaas Hammer, der indtil 2016 selv var topchef i Lindpro.

- I kombination med Kemp & Lauritzens stærke tekniske kompetencer etablerer vi derfor nu Danmarks stærkeste teknikentreprenør. Vi ser et væld af muligheder foran os, og dem skal vi nok forstå at udnytte, fortsætter han.

Begge virksomheder har afdelinger rundt om i hele landet, og sammenlægningen betyder derfor, at det nye Kemp & Lauritzen vil styrke sin geografiske tilstedeværelse markant.

Peter Kaas Hammer understreger, at sammenlægningen ikke kommer til at påvirke de udførende medarbejdere, men vil ikke udelukke, at et mindre antal dobbeltfunktioner på den administrative side kan blive berørt.

Sælger: Vi stod ved en skillevej
MT Højgaard sætter følgende ord på salget af Lindpro:

- Vores ejerskab af Lindpro står ved en skillevej. Enten skulle vi udvikle Lindpro til en fuldservice leverandør af tekniske installationer eller sælge selskabet til en ny ejer. Vi har valgt det sidste for at sikre det rigtige ejerskab af Lindpro på den lange bane, siger Morten Hansen, der er topchef i MT Højgaard koncernen.

LÆS OGSÅ: Kemp & Lauritzen konsoliderer sig i lukrativ niche

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125