23948sdkhjf

En borgmester, en rendegraver og 69 nye boliger

HP Byg, Cowi og Skala Arkitekter er gået i aktion i Stigsborg Brygge i Nørresundby, hvor de tre er del af totalentrepriseteamet på Nørresundby Boligselskabs nyeste boligprojekt. Samtidig er der tale om det første byggeprojekt på Stigsborg Brygge.

Det var dog Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, der tirsdag tog det første spadestik til byggeriet. Spadestikket – der i dagens anledning blev taget med rendegraver – markerer starten på opførelsen af 69 familie- og seniorboliger. . Det skriver HP Byg på sin hjemmeside. 

Familie- og seniorboliger ligger på områdets matrikel C7 og består af en blanding af rækkehuse og etageboliger. Boligerne strækker sig over et bruttoareal på 6.000 kvm og forventes at stå færdigt i efteråret 2021. 

Stigsborg Brygge i Nørresundby er med sine 54 hektar ved Limfjorden blandt Danmarks største kystnære byudviklingsområder. Området, der har navn efter borgen Stigsborg, som ifølge lokalhistoriske kilder kan have været et forsvarsværk mod sørøvere, forventes at vokse frem over de næste 25 til 30 år.

Den første etape skal – foruden blandt andet en skole samt børnepasning og butikker – rumme en række etageboliger og rækkehuse. De 69 familie og seniorboliger kommer til at udgøre afdeling 78 hos Nørresundby Boligselskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189