23948sdkhjf

Sjakk-lukning giver plads til lokal træleverandør

Fredag havde Sjakk-butikken i Egtved sidste åbningsdag, men det betyder ikke, at det er slut med at handle søm, skruer og plader i den lille by nord for Kolding. Den lokale tømrer- og snedkervirksomhed JPJ Byg vil nemlig komme Egtveds gør-det-selv-segment til undsætning.

– For en stor kundeskare ville det blive rigtig træls at skulle helt til Kolding med en trailer og bruge mere end en time, inden man er hjemme igen, så vi tror, der er gode muligheder i den her løsning, lyder det fra Jens Post Jacobsen, der sammen med Rune Lind Støhs ejer og driver JPJ Byg.

Løsningen bliver ikke en decideret trælast, skynder han sig at understrege. Plads til at lagerføre den slags har man slet ikke i værkstedet, hvor de i stedet har valgt at fokusere på et velassorteret udvalg af de mere ”her-og-nu-agtige” varer, man typisk lige står og mangler.  

– Vi er i gang med at rykke rundt på vores værksted, og vi har allerede fået indrettet et rum med søm, skruer, bolte og beslag, så vi har sådan set åbent, fortæller Jens Post Jacobsen.

Træ på en time
Kunderne kommer dog stadig til at kunne købe træ hos JPJ Byg.

Læs også: Savværk og trælast på nye hænder: Håber på synergi på tværs af landet

– Vi har fået nogle rigtig gode aftaler med vores leverandører og trælaster, som betyder, at vi kan sælge træ videre til kunderne; på den måde, kan man sige, at kunderne får gavn af vores gode vilkår og fordelene i vores leverandøraftaler, forklarer Jens Post Jacobsen.

Konkret kommer det til at betyde, at man kan bestille træ hos værkstedet i Egtved, og få det leveret til sin egen adresse.

– Alt, der kan leveres på mindre biler, kan vi have fremme på omkring en time, mens større ting, der skal leveres med lastbil som minimum vil kunne leveres dag til dag, fortæller tømrermesteren.

Bestiller en kunde en plade, der eksempelvis skal skæres til hylder, kan der dog også leveres direkte til værkstedet, hvos JPJ Byg så tilbyder at udføre skærearbejdet.

Læs også: Tre måneder gammel tømmerhandel går nye veje

Har holdt fast i det lokale
Selvom Jens Post Jakobsen i sagens natur håber, at virksomhedens nye ben på sigt kan blive et guldæg, er han varsom med at sætte tal på forventningerne.

– Der er jo ikke nogen, der har gjort det her før, så det er meget svært at spå om, hvordan det kommer til at gå. Men vi har da allerede snakket med de første, som er meget positive overfor konceptet, fortæller han. 

Den nye forretningsmulighed er dog ikke noget, der får Jens Post Jacobsen til at glæde sig over Sjakks farvel til byen.

– Vi synes, det er virkelig ærgerligt, at de lukker ned, og vi har selv gjort en dyd ud af at lægge vores indkøb lokalt; i 2019 købte vi ind for fire millioner i Sjakk, så vi har gjort, hvad vi kunne, for at de skulle blive, lyder det. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.173