23948sdkhjf

Så skifter Caterpillar-import navn

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Zeppelin Danmark A/S er navnet på det selskab, der i Danmark skal drive Caterpillar-importen. Myndighederne har godkendt tyske Zeppelins overtagelse af CAT-importen fra hollandske Pon

Ca. 800 medarbejdere i Danmark, Grønland, Færøerne, Sverige, samt salgs- og serviceaktiviteter for MaK-motorer i Baltikun, Finland, Island og Færøerne, har fået ny arbejdsgiver.

I Danmark skifter ca. 100 medarbejdere arbejdsgiver fra Pon Equipment til Zeppelin. Handlen omfatter desuden også drev- og energisystemer samt maskin- og materieludlejning. Det fortæller den nye ejer i en pressemeddelelse.



I Danmark fortsætter den hidtidige adm. direktør Annette Jacobsen som chef for det nye setup. Tyske Zeppelin er den mest succesfulde af de partnere, som Caterpillar har over hele kloden.

Langsigtede mål
"Vi glæder os til at fortsætte Zeppelin-koncernens succeshistorie sammen med vores nye nordeuropæiske kolleger og vores mangeårige partner Caterpillar. Nu vil vi også kunne tilbyde vores kunder i Nordeuropa skræddersyede løsninger", siger Peter Gerstmann, administrerende direktør for Zeppelin GmbH, om den succesfulde gennemførelse af handlen, i pressemeddelelsen.

Stor europæisk koncern

I regnskabsåret 2018 omsatte koncernen for 2,9 milliarder euro. Zeppelin GmbH er koncernens holdingselskab med juridisk hjemsted i Friedrichshafen og hovedkontor i Garching bei München. Zeppelin-koncernen er en fondsvirksomhed. Dens rødder ligger i Ferdinand Graf von Zeppelins oprettelse af Zeppelin-fonden i året 1908. Indtil i dag er Zeppelin-fonden direkte og via Luftschiffbau Zeppelin GmbH indirekte aktionær i virksomheden.

Zeppelin forfølger en solid, langsigtet vækststrategi og ser stort potentiale i de nye salgs- og serviceområder. På disse markeder skal maskinparken udbygges målrettet og konsekvent, og reservedels- og serviceforretningen forstærkes med udvidede servicekoncepter. Et yderligere tyngdepunkt ligger i opbygningen af en slagkraftig Rental Organisation samt fremme af handlen med brugte maskiner.

forbindelse med udvidelsen omrokerer Zeppelin-koncernen også sine strategiske koncernenheder (SGE). Forretningen med entreprenør- og minedriftsmaskiner bliver gennemført på de nye salgs- og serviceområder i en selvstændig SGE under navnet "Baumaschinen Nordics". Ledelsen af denne SGE og forretningsledelsen i de nye koncernselskaber i Sverige og Danmark overtages af Volker Poßögel, den hidtidige leder af den stratetiske koncernenhed Power Systems.

Sitech kommer med
Ud over salgs- og servicepartnerskabet med Caterpillar integrerer Zeppelin også Sitech-selskaberne i Sverige og Danmark. Disse er specialiserede med hensyn til salg og service af produkter fra den amerikanske teknologikoncern Trimble. Trimble er verdens førende producent af maskinstyrings-, GPS- og flådestyringssystemer og tilbyder hard- og software til byggeplanlægning og til styring af integrerede byggeprocesser.

Læs også: Kæmpeopgave at skifte identitet


Også skibsmotorer
Som et yderligere element i handlen overgår Baltic Marine Contractors (BMC) med hjemsted i Tallinn, Estland fra Pon til Zeppelin. I dette selskab har man samlet salgs- og serviceaktiviteterne for mærket MaK, som tilbyder premium-skibsmotorer og store gasmotorer til energifremstilling.

Fremover overtager Zeppelin ikke kun salg og service af disse motorer i Danmark, Sverige og Grønland, men også i de baltiske lande (Estland, Letland, Litauen), samt i Finland, Island og på Færøerne.

Som navnet antyder, har det tyske firma faktisk med luftfartsindustrien at gøre, og firmaet kan trække sine aner tilbage til 1908.
Sigh

Mere om: Pon Equipment | Zeppelin
Hold dig opdateret med Licitationen

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)

Byggerijob

Forsiden lige nu

Importør har nye forhandlere på plads

Elektrisk minilæsser på arbejde i Silkeborg

Lydsvagt og CO₂-venligt. Det er kodeordene for den nye Giant elektricificerede minilæsser, som allerede er kommet på arbejde i Silkeborgs gader, der er under renovering

Mere automatisering på gravemaskinen

Nylanceret radonspærre revolutionerer gulvbranchen

Omvæltningernes år for landets største udlejer

Landets største udlejer kom hæderligt ud af et år med store forandringer - med fremgang i top og bund

Forrygende start for Liebherrs nye G8 gravemaskine-serie

Nyhedsbrev

35.058 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Kranfirma uddanner kranførere online

BMS lancerer ny e-learning platform - også for samarbejdspartneres medarbejdere

Online Avis Arkiv

Et spændende halvår for maskinerne

Maskinbranchen, udlejningsbranchen og hele entreprenørsektoren ser et spændende kommende halvår, for hvordan klarer virksomhederne sig i udfasningen af coronaen. Det vil tiden vise

DEWALT er indstillet til Byggeriets Arbejdsmiljøpris

NOMINERET TIL BYGGERIETS ARBEJDSMILJØPRIS:

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vi skal have nyt gulv - og hvad så?

Er du kunde hos os?

BIM Forum 2020, d. 16. september

Entreprenør på ret kurs med seks nye Kubota-maskiner

mira supersil silicone

Kåret som en af Tysklands største virksomheder

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Aircold Komfortkøling - behageligt indeklima!

Ultralydssensor i robust design

Fang dine ætsende væsker før de får fat i din pengepung

Diamantskiven til tagdækkere og alle der arbejder med tage.

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed?

Husk at du kan bestille & hente udstyr hos vores afdelinger

Er du vores nye BIM-konsulent?

Hvordan hænger effektivitet og lagerautomater sammen?

Gør bygningen mere bæredygtig med HauCon

Kingspan Insulation fejrer 10 år på det danske marked

Elmålerens funktionalitet og grundlæggende egenskaber

Derfor er vores S30 løfteåg noget helt unikt!

Danske hoteller opdrager på vores toiletvaner

NOS A/S er forhandler af et bredt sortiment af løfteudstyr

NOPA Hardox kærre skal køre entreprenør materiel

Vinkøleanlæg uden udedel - stabil kølig temperature

Testfamilier

ADR Dokument

Send til en kollega

0.258