23948sdkhjf

Herning-entreprenør bygger kræftrådgivning ved Aarhus

Alt er klar til byggeriet af Kræftens Bekæmpelses nye kræftrådgivning i Aarhus. 

Totalentreprenørfirmaet og arkitekterne er blevet valgt, og nu er aftalen om at købe en grund tæt på Aarhus Universitetshospital i Skejby også på plads. C.C. Contractor har i samarbejde med Claus Pryds Arkitekter vundet projektet blandt tre øvrige forslag.  

Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse. 

Den nye kræftrådgivning bliver et stort, moderne gårdhus i ét plan beliggende mellem hospitalsområdet og de omkringliggende grønne marker. Huset vil blive knap 1.100 kvm og vil kunne rumme både individuel rådgivning, gruppesamtaler, socialt samvær, kreative aktiviteter og træningstilbuddet ’Krop og Kræft’. 

Fakta: Kræftrådgivning i Skejby 

Areal: 1.100 kvm

Bygherre: Kræftens Bekæmpelse

Arkitekt: Claus Pryds Arkitekter

Totalentreprenør: C.C. Contrator

Ingeniør: C.C. Contrator tegnestuen

Byggeperiode: Januar 2020 - marts 2021

Byggeriet sker som en del af Kræftens Bekæmpelses strategi om at være til stede med rådgivning til kræftpatienter og pårørende tæt på landets kræftbehandlende hospitaler. 

Klassisk længegård i nye klæder
For Kræftens Bekæmpelse er det vigtigt, at den nye kræftrådgivning adskiller sig fra den klassiske hospitalsarkitektur, sådan at kræftpatienter og pårørende kan få et frirum fra behandlingerne på hospitalet og finde tryghed og nærvær.  

Derfor afholdt Kræftens Bekæmpelse tidligere på året en konkurrence, hvor en række totalentreprenører gav deres bud på, hvordan den nye kræftrådgivning kan tilbyde kræftpatienter og pårørende et arkitektonisk alternativ til hospitalet, hvor de kan føle sig velkomne og finde støtte og fællesskaber. 

Med en nyfortolkning af den klassiske danske længegård har totalentreprenørfirmaet CC Contractor i samarbejde med Claus Pryds Arkitekter fastlagt byggestenene for den kommende kræftrådgivning: 

- Vinderforslaget har skabt et originalt udtryk, der formår at gøre naturen til en central del af huset. I den nye kræftrådgivning vil man blive mødt af lyse og hjemlige fællesarealer, store glaspartier med udsigt til skov og grønne marker, kreative værksteder, et børneområde og et 100 kvm træningsrum. Jeg glæder mig meget til at følge processen og se den færdige kræftrådgivning, siger Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, i pressemeddelelsen.

Nye kræftrådgivninger tæt på hospitalerne

Kræftens Bekæmpelse har siden 2012 bygget nye kræftrådgivninger tæt på hospitalerne i byerne Næstved, Odense, Herning, Vejle, Aalborg, Roskilde og Herlev. 

Efter kræftrådgivningerne er flyttet fra bymidten og helt tæt på hospitalerne, er der sket en stor stigning i antallet af nye brugere, ligesom flere kræftpatienter kommer tidligere i deres forløb. 

En undersøgelse viser bl.a., at de nye kræftrådgivninger, der ligger tæt på hospitalerne, har medført en fordobling af brugere (92 pct. flere brugere) i perioden 2012 til 2018.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Stigende omkostninger påvirker anlægsgartner
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af tidligere domkirke
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
MT Højgaard Holding får kendt ansigt som ny økonomichef
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.204