23948sdkhjf

Søger advokathjælp efter højesteretsdom

Pihlkonsortiet har haft advokaterne fra DLA Piper på arbejde i forlængelse af Højesterets såkaldte vejstribedom. Samarbejdspartnere og kunder skal informeres om, at alt i konsortiekonstruktionen er i orden og inden for lovens rammer, skriver Børsen.

Andre virksomheder i bygge- og anlægsbranchen har også søgt juridisk bistand. 

– Dommen har givet nogle rystelser i branchen, omkring hvad man må, og hvad man ikke må. Jeg synes, vi udviser rettidig omhu ved at få undersøgt Pihlkonsortiet. Som ventet på forhånd er Pihlkonsortiet fuldt ud lovligt med deltagelse af tre forskellige virksomheder, der udfører forskellige opgaver. Dermed medvirker vi til at fremme konkurrencen i markedet – ikke det modsatte, siger Jesper Koefoed, Pihlkonsortiets bestyrelsesformand, til Børsen. 

Dommen fra november sidste år slog fast, at to entreprenører forsøgte at sætte den fri konkurrence ud af kraft, da de i 2014 indgik en konsortieaftale og derefter vandt et udbud om maling af vejstriber på statslige veje.

Dermed konkluderede Højesteret, at en afgørelse fra Konkurrenceankenævnet var i orden.

Tidligere fik sagen et andet udfald. Sø- og Handelsretten mente i august sidste år, at konkurrencemyndighederne havde truffet en forkert afgørelse og gav selskaberne Eurostar Danmark A/S og GVCO A/S medhold.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141