23948sdkhjf

Beton kan også bruges bæredygtigt

For første gang er arkitektstuderende blevet hædret for at bruge beton på en bæredygtig måde

For første gang har Institut for Bygningskunst og Teknologi på KADK, Arkitektskolen Aarhus og Dansk Beton i Dansk Byggeri uddelt prisen "Bæredygtig Betonarkitektur ideen 2019" for arkitektstuderende for som navnet siger en bæredygtig brug af beton.

Det skete under årets Building Green i Forum i slutningen af oktober, og det var en glad vinder, der kunne gå på scenen og modtage hæderen og et rejselegat på 10.000 kroner.- Det er dejligt at vinde prisen. Jeg er glad for, at bæredygtig beton også kan repræsentere kulturarv, genanvendelighed og æstetik, siger Christian Minor Valentin, der har skrevet sit projekt på tredje semester på KADK og blev færdiguddannet i juni i år.

Forvandling af Ørkenfortet
Christian Minor Valentin har i sit projekt taget udgangspunkt i en aktuel renovering af ATP’s ejendom Ørkenfortet - Nordeas tidligere hovedsæde ved Knippelsbro på Christianshavn, der skal huse Danmarks eneste Hilton hotel.

Han har arbejdet med at forny bygningen, samtidig med at han bevarer en stor del af bygningens konstruktion og oprindelige stil. Den nye facade er tegnet ud fra et særligt princip, der gør det muligt at udskifte de forskellige elementer eller genbruge dem til andre bygninger.

- I sit projekt peger Christian Minor Valentin på et simpelt klimaregnestykke. Ved at genanvende det, vi allerede har, sparer vi på ressourcerne. Beton er et meget robust materiale, og Christians projekt taler ind en relevant diskussion om, hvordan vi bør anvende beton mest hensigtsmæssigt, og ikke mindst hvordan vi kan genbruge de betonkonstruktioner, vi allerede har, siger branchedirektør i Dansk Beton Dorthe Mathiesen i en pressemeddelelse.

ATP Ejendomme ejer den karakteristiske bygning, der skal huse det kommende Hilton Copenhagen City Centre

- Projektets fokus på bæredygtig brug af beton spiller godt sammen med den igangværende ombygning, hvor vi blandt andet genbruger store dele af den eksisterende beton, men også ATP Ejendommes overordnede målsætninger og strategi for bæredygtigt byggeri, udtaler Christian Hartmann, direktør for Property Management hos ATP Ejendomme i pressemeddelelsen.
brahe

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.156