23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Elever skal hamle op med de bedste

Danmarks skal have uddannelser i verdensklasse. Sådan har mantraet lydt fra politikere på hver sin side af det politiske spektrum i årevis.

Det er bare ikke tilfældet. For på flere områder sakker de bagud efter lande, vi normalt sammenligner os med. Tag bare de omdiskuterede pisa-undersøgelser, der sammenligner skoleelevernes kompetencer i de vestlige land, hvor danske skoleelever slet ikke er på højde med de andre lande. Eller i en anden boldgade, hvor erhvervsskolerne på grund af dårlig økonomi visse steder kæmper med ting der er bygget ud af flamingo og udstyr, som ikke svarer til det, virksomhederne bruger.

Der er dog heldigvis lyspunkter. En ny international undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at danske skoleelever i 8. klasse har en høj teknologiforståelse forstået på den måde, at eleverne kan forstå, anvende og udvikle forskellige digitale teknologier til løsning af problemer.

Det handler jo nok i princippet om, at it i dag er en integreret del af undervisningen i den danske folkeskole. Men det er et vigtigt element, at eleverne overhovedet ikke er bange for at bruge digitale værktøjer i deres problemløsning.

IT-udviklingen går vanvittig stærkt og ingen kan på forhånd sige, hvor vi står om bare fem år. Derfor er det for både virksomheder og samfund positivt, at eleverne bare tager værktøjerne til sig.

Danske skoleelever skal selvfølgelig hamle op med de bedste i verden. Derfor er teknologiforståelsen så vigtig.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14