23948sdkhjf

Grønt lys til Wienerberger og Egernsund Tegls sammenlægning

Sidst i september meldte teglproducenterne Egernsund Tegl og Wienerberger Skandinavien ud, at de slår sig sammen. 

Læs mere: Danske teglkæmper bliver til ét selskab

Nu er sammenlægningen så endeligt godkendt af myndighederne, og fra den 7. november 2019 var selskaberne officielt én enhed med fælles ledelse og salgsorganisation. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse torsdag. 

Den nye skandinaviske teglkæmpe omfatter salgsselskaber i de tre skandinaviske lande, Wienerbergers eksisterende værker i Danmark og Sverige samt Egernsund fabrikkerne Vesterled, Helligsø og Egernsund teglbjælker/Bachmann blådæmpning – i alt fem fabrikker i Danmark og to i Sverige. 

Samlet får selskabet godt 250 medarbejdere i hele Skandinavien. 

Wienerberger er hovedaktionær i det nye selskab, mens Andreas Christensen, ejer af Vesterled Teglværk og aktionær i Egernsund Tegl og Bachmann A/S, fortsat også er medejer af det nye selskab, fortalte Henrik Dietrichsen, regional managing director Nordic/Baltic i Wienerberger, til Licitationen - Byggeriets Dagblad, da sammenlægningen blev meldt ud i september.

Visionen for det nye teglselskab er ifølge Henrik Dietrichsen, at være ledende på det skandinaviske teglmarked, både i forhold til størrelse, større digitalisering og innovation, tekniske serviceydelser samt de stigende krav om stadig mere bæredygtige produkter.

Det nye fælles selskab forhandler fortsat mursten fra Gråsten og Matzen teglværker, men fabrikkerne fortsætter som hidtil med Matzen familien som ejer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157