23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Tal nu ikke opsvinget ned i et stort, sort hul

Selvom mange mener, at det at drive virksomhed i bygge - og anlægsbranchen ud fra et økonomisk synspunkt er optimismens sejr over fornuften, så er en optimistisk tilgang til tingene ofte med til at få det hele til at lykkes lidt bedre.

Modsat vil man også kunne opleve, at pessimisme er selvforstærkende. Og netop pessimisme og sortsyn kombineret med vigende konjunkturer og omsætning kan vise sig at være en giftig cocktail. Når der er udsigt til vigende vækst, så er det naturligvis enhver ansvarlig ledelses opgave at tilpasse sig vilkårene. Men afløses denne nødvendige handlekraft af pessimisme og sortsyn, så kan det risikere at påvirke hele markedet.

En ny undersøgelse fra konsulenthuset PwC viser, at stigende geopolitisk usikkerhed, handelskrig og brexit nu får troen på høj fremtidig vækst til at blegne hos landets stærkeste ejerledede virksomheder.

Undersøgelsen viser også, at virksomhederne vil jagte ny vækst ved blandt andet ved at fokusere på nye produkter og innovation. Altså et positivt og optimistisk modtræk til den negative spiral som er ved at blive sat i omdrejninger.

Som nævnt har pessimisme det med at være selvforstærkende. Sådan er det heldigvis også med optimisme. Og det er både sjovere og helt sikkert også mere fornuftigt i forhold til at styre virksomheden helskindet gennem op- og nedture at det sker ud fra et optimistisk og handlekraftigt udgangspunkt.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.312