23948sdkhjf

Sodavand, hotdogs og hyldest til håndværkerne på 14.600 kvm boligbyggeri

Den ceremonielle krans gik til tops i tårnkranen ved et netop lukket hus på Arenahaven, 14.600 kvm boligbyggeri i Ørestad Syd. Rejsegildet bøde både på en hyldest af byggeriet og håndværkerne, talg og naturligvis sodavand og hotdogs. 

- Her kan vi tage os tid til at anerkende hinanden for den kæmpe indsats et byggeri er. At vi, trods forskellige holdninger og interesser, formår at stå sammen, det sætter jeg virkelig pris på. Vi markerer en milepæl, som kun kan opnås med fælles hjælp, sagde Thomas Willumsen, sektionschef i Adserballe & Knudsen, i sin tale ifølge arkitekt på projektet, PLH Arkitekter. 

Til rejsegildet glædede bygherre, ATP Ejendomme, og entreprenør sig over, at byggeriet er godt på vej, og at det følger tidsplanen. Byggeriet forventes at stå færdigt i løbet af foråret 2020. 

Projektet udføres som totalentreprise af Adserballe & Knudsen i samarbejde med PLH Arkitekter, Moe og Opland. 

Arenahaven, Ørestad Syd

Omfang: 153 lejligheder, 14.600 kvm bolig + 1.790 kvm kælder

Bygherre: ATP Ejendomme

Totalentreprenør: Adserballe & Knudsen

Kontraktsum: 205 mio. kr.

Arkitekt: PLH Arkitekter

Ingeniør: Moe

Landskabsarkitekt: Opland

Gårdhave hævet over gaden
Arenahaven bliver opført med 153 lyse og åbne lejligheder, som alle får udsigt over gårdhaven og minimum en altan. Ud over de 14.600 kvm boligareal er der 1.790 kvm kælder, herunder pulterrum, teknikrum og installationer. 

Bebyggelsen er formet som en åben, U-formet karré med varieret højde – mod syd er karréen seks etager, mens bebyggelsen langs med den vestlige facade gradvist trapper op imod karréens nordvestlige hjørne, hvor man når op på 11 etager.

Boligerne er typisk på mellem 70 – 95 kvm med tre-fire værelser. Alle boliger får altan, vendt mod syd eller vest, mens stuelejligheder får deres eget terrasseområde. Gårdhaven er hævet i forhold til de omkringliggende gader, så stuelejlighederne ligger i niveau med gården, men hævet over gaden. 

Mål stiller krav til byggeri og opførelsesperioden
Arenahaven skal DGNB-certificeres til guld, hvilket medfører skærpede krav til dokumentation og certificering af de anvendte materialer i byggeriet. 

I alt monteres 239 kvm solceller, som producerer 43,8 kilowatt. Der anlægges et grønt sedumtag, og selve gårdrummet er indrettet som LAR-anlæg, der lader en stor del af regnvandet blive optaget af planter eller nedsive på stedet

DGNB-certificering stiller ikke kun krav til det færdige byggeri, men i lige så høj grad til selve opførelsesperioden. Der er blandt andet krav til kildesortering af affald, regulering af støj og begrænsning af energiforbruget på byggepladsen, som fxindebærer skure isoleret, lyssensorer og nattesænkning af varmen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157