23948sdkhjf

Danske arkitekter tager 85.000 kvm universitetsprojekt i Finland

Schauman & Nordgren Arkitekter og Masu Planning, begge fra Danmark, har sammen med finske Schauman Arkkitehdit vundet konkurrencen om at transformere Helsinkis naturvidenskabelige universitetscampus. 

Vinderprojektet har navnet Kumpula Campus, oplyser Schauman & Nordgren Arkitekter i en pressemeddelelse. 

Bag konkurrencen om den nye masterplan står Helsinki by, Helsinki Universitet og det statsejede ejendomsselskab Senate Properties. 

Konkurrencens formål er at fortætte campus området ved at tilføje nye funktioner til området, herunder beboelse, kontorer, rekreative områder samt en børnehave. Derudover er visionen at skabe en stærkere forbindelse mellem campusområdet, den omkringliggende by og dens særlige skovlandskab. 

”Kumpula Campus”

Sted: Helsinki, Finland
Bygherre: City of Helsinki, University of Helsinki, Senate Properties
Hvad: Masterplan
Omfang: 85.000 kvm mixed-use, boliger, kontor, uddannelse, detail
Arkitekt: Schauman & Nordgren Architects + Schauman Arkkitehdit
Landskab: Masu Planning
Trafik: WSP Finland Oy

Visionen for ”Kumpula Campus”-forslaget er at udvikle en sammensat urban campus-struktur, hvor skellet mellem det at studere, forske, bo og arbejde bliver nedbrudt. 

Fra bilmiljø til bymiljø
I dag er området karakteriseret af store områder med parkering, omkring de store undervisnings- og forskningsbygninger. Disse arealer omdannes til byrum, hvor beboere, studerende, medarbejder og områdets børn kan mødes. Formålet er at etablere en stærk synergi mellem områdets forskellige brugere.

I vinderforslaget foreslås det, at størstedelen af den nye bebyggelse består af lejligheder til beboelse.  Det skal styrke bylivet i området udenfor almindelig arbejdstid, når studerende og forskere har forladt området. Bygningernes stueplan indeholder åbne-udadvendte funktioner, som kontorfællesskaber, workshops, caféer og butikker. Disse lokaler kan udlejes til start-up virksomheder og enkel-mands virksomheder som ønsker at tage skridtet fra universitetslivet til virkeligheden som iværksættere.

Grundens ene side skråner stejl mod én af Helsinkis støjende indfaldsveje. I projektet stables boligkarreer på den skrånende flade mod den stærkt trafikerede vej. Karreerne skaber en ny facade mod den øvrige by og etablere samtidig en række mindre lomme-pladser mellem boligkarreérne og vejen. Den stejle skråning omdannes til terrasser, hvilket muliggør en række kig mod syd og mod havet. Gårdrummene er bilfrie og frodige grønne rum, skærmet fra den støjende vej, de tilbyder attraktive udearealer for områdets nye beboere.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125