23948sdkhjf

Allierer sig med BIG - Vil bygge nyt museum til trecifret millionbeløb

Energimuseet ved Tange Sø i Midtjylland har store planer om at blive et fremtidens oplevelses- og formidlingscenter med den grønne omstilling i fokus.

- I den forbindelse har bestyrelsen netop igangsat et samarbejde med arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group – BIG, om at skitsere, hvordan museet kan udvikles på den nuværende placering ved Tangeværket og Gudenåen, siger museets bestyrelsesformand Claus Møller i en pressemeddelelse fra det midtjyske specialmuseum.

Byggeplanerne luftes samtidig med, at Energimuseet får ny direktør, 53-årige Teo Geer. Han får da også byggeriet og ikke mindst finansiering som en vigtig opgave.

Prisen for nybyggeriet ligger ifølge Viborg Stifts Folkeblad i spændet mellem 100 og 250 mio. kr. Da det er uklart, hvor mange penge museumsfolkene kan trække på en gang, er en model med etapevist byggeri på tapetet. 

Museet må dog også sige farvel til de eksisterende bygninger. De må rives ned, da det nye museumscenter skal opføres på grunden. Forklaringen er, at man der kan se et af landets første elværker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188