23948sdkhjf

Snoren blev klippet til CIE

Torsdag eftermiddag blev Center for Industriel Elektronik (CIE) i Sønderborg officielt indviet. Centret er nu hjemsted for forskning, innovation og tre nye ingeniøruddannelser.

Bag det nye center står SDU, Linak, Danfoss, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune. Til sammen har de fem partnere investeret over 230 millioner kroner i det nye center.

Og projektet glæder projektets bygherre.

- CIE projektet har været en fornøjelse at være bygherre på. Opførelsen er forløbet helt efter planen, både i forhold til tid og økonomi. At uddannelsen også er kommet godt fra start, med god søgning fra de studerende, der nu kan tage huset i brug, håber jeg de får både stor gavn og motivation af. Jeg glæder mig meget til at følge de ingeniører, som vi nu også kan uddanne i Sønderborg, siger Peter Clausen, der er formand for Bitten og Mads Clausens Fond. 

Fokus på energien
Det nye center indeholder forsknings-, innovations- og testfaciliteter på internationalt topniveau og danner basis for helt nye uddannelser inden for elektronikområdet på civilingeniør- og diplomingeniørniveau.

- Med indvielsen af CIE træder SDU et afgørende skridt nærmere på at realisere målsætningen om mere forskning og uddannelse i Sønderborg. I fællesskab med vores partnere har vi hermed taget et stort ansvar for en mere bæredygtig udvikling, både for den grønne dagsorden samt bæredygtige byer og lokalsamfund, siger Henrik Dam, der er rektor på SDU.

Forskningen og uddannelserne er fokuseret omkring energieffektivisering, hvilket ret basalt handler om at udnytte energien bedre.  

Energiteknologi står for næsten 18 procent af den samlende danske vareeksport, men virksomhederne inden for energieffektivitet fattes ingeniører - især inden for elektronik, mekatronik og it.

Tyvstart
På trods af, at den officielle indvielse først faldt torsdag, har over 50 studerende allerede påbegyndt de nye elektronik-uddannelser, som er tilknyttet CIE.

I løbet af de næste fire år forventes det, at 110 personer er påbegyndt eller har afsluttet uddannelsen som ingeniør inden for elektronikområdet. CIE har på nuværende tidspunkt 23 ansatte, men målet er en internationalt anerkendt forskergruppe på over 30 medarbejdere i 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141